Frederikshavn

Sommer på MTB-cykel

Ny nordjysk MTB-sommercup ser dagens lys i Sæby, Frederikshavn og Hjørring

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Onsdag 24. august køres Sommercup’en i Sæbygaard Skov. Arkivfoto: Peter Broen

VENDSYSSEL: Mountainbikesporten oplever fortsat en gevaldig vækst i antallet af motionister, som gerne vil ud i skoven for at motionere, nyde naturen og have det sjovt med de udfordringer, underlaget i skoven kan give – både under tørre og våde forhold.

Gennem de senere år har DGI Nordjylland afholdt en succesfuld Vintercup, og det tiltag er nu blevet videreudviklet af de tre nordjyske mountainbikeklubber CCH/MTB Hjørring, SMCC/MTB Sæby og MTB Frederikshavn sammen med DGI Nordjylland.

De er gået sammen om at arrangere en Sommercup, som løber af stablen tre onsdage i august, den 10., 24. og 31.

Motion og samvær

Målet med sommercuppen er at få almindelige motionister ud at køre løb mod sig selv og hinanden under ordnede forhold. De vil få rig mulighed for at få pulsen op på de anlagte spor i Sæby (24. august), Katsig (31. august) og Tornby (10. august), samt muligheden for hyggeligt samvær før og efter løbene.

- Klubberne lægger et stort arbejde i at bygge og vedligeholde spor, og Sommercuppen er en god mulighed for at se dem an. Vi vil rigtig gerne, at man kører på de anlagte spor, så man kan få en god oplevelse, for selv om sporbyggerne er frivillige, så har de sørget for, at man bliver udfordret, mens man får god motion og har det sjovt, siger arrangør Tommy Thomsen fra SMCC.

- En anden ting er også det sociale aspekt i at motionere sammen med andre. Vi vil selvfølgelig gerne have mange flere mountainbikere ind i klubberne. Vi ved, at der er mange, som kører alene eller sammen med vennerne i ikke klubregi. Men selvom vi i klubberne oplever medlemsfremgang, så vil vi gerne have endnu flere ind, så de lærer at køre mountainbike, og hvordan man skal køre i skoven, tilføjer arrangør Rasmus Brunø MTB Frederikshavn.

Præmier til vinderne

Der vil for de tre afdelinger blive kåret en samlet vinder af cuppen, men man vil også få mulighed for at konkurrere mod hinanden i aldersklasserne, som er kendt fra Vintercuppen.

Til de tre hurtigste damer og herrer ved hver afdeling er der præmier, som er sponsoreret af Sommercuppens hovedsponsor Bygma i Sæby, Frederikshavn og Hjørring.

- Vi er superglade for, at Bygma i alle tre byer har valgt at indgå i et samarbejde med os. Der er ingen tvivl om, at klubberne vokser ved hjælp af det lokale erhvervsliv. Det synes vi er stort, da det i den her sammenhæng er med til at løfte sommercuppen og de tre klubbers samarbejde, siger en af bagmændene bag Sommercuppen, Per Bundgaard Jensen fra CCH Hjørring.

Få mere info om MTB Sommercup Nordjylland på https://www.facebook.com/MTBSommercupNordjylland/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.