Sommerferien kan fås på afbud

Forbinder du ikke årets danske sommer med sommer? Så er muligheden der for historisk billige afbudsrejser.

Sommerferien kan fås på afbud

Har du efterhånden tabt håbet om en solrig og varm sommer, er der lidt lys i mørket. For priserne på charter- og afbudsrejser er nemlig billige lige nu.

Faktisk ligger prisen for en rejse i uge 26, som går fra 25. juni til 1. juli, en fjerdedel under priserne i samme uge sidste år. Det viser en gennemgang af afbudsrejserne lavet af rejsesøgemaskinen Travelmarket.com.

- På trods af at udbuddet af rejser i år er reduceret, er der alligevel rekordbillige charterrejser at få, siger direktør i Travelmarket.dk Ole Stouby.

Og kan man ikke nå at få fri fra jobbet og komme til syden allerede i næste uge, skal man ikke fortvivle, mener direktøren.

- Det bliver interessant at se, om priserne også i den absolutte højsæson fra uge 27 vil blive nedsat. Det vurderer jeg, at der er en god mulighed for, siger Ole Stouby.

For en rejse i uge 26 er gennemsnitsprisen på de billigste afbudsrejser til de ni mest populære charterdestinationer 1762 kroner i år mod 2192 kroner sidste år.

Og er man ikke kræsen, kan man komme meget billig af sted. En rejse til Spanien kan fås for 1299 kroner - sidste år kostede den 900 kroner mere. Cypern kan i en uge nydes for 1399 kroner, hvor en tur i uge 26 sidste år kostede 2199.

Travelmarket.dk har fundet frem til rejserne ved at lede efter de billigste syv dages rejser inklusiv hotel eller lejlighed til de ni mest populære rejselande.

Og samlet er hele otte lande ud af ni i år billigere end sidste år.

Kan man ikke vente med at komme ned til varmen, kan man i denne uge til og med søndag få en uge med hotel eller lejlighed til omkring 1500 kroner til både Tyrkiet, Bulgarien, Spanien og Grækenland.

/ritzau/