Redningsvæsen

Sommerhus totalt udbrændt

Arbejde med at lægge nyt tagpap på årsag til voldsom brand i sommerhusområde ved Lønstrup

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Brandfolkene kunne kun bekæmpe ilden udefra, da huset var totalt overtændt. Foto: Charlotte B. Ottesen

LØNSTRUP:Et sommerhus på Sneppevej i Lønstrup udbrændte totalt søndag aften.

Den første alarm lød til Beredskabet ved Hjørring Kommune klokken cirka 18.45. Naboer havde set, at der var ild og røg fra sommerhuset, som ejeren med familie havde forladt ved 16.30-tiden søndag eftermiddag.
Kort efter - klokken 19.07 - kom der yderligere en alarm, der lød på, at et hus på nabovejen Klittårnvej bar i brand. Derfor blev der tilkaldt brandslukningstog fra Løkken også. Det viste sig dog hurtigt, at anmelderen af den anden brand havde forvekslet flammerne fra branden på Sneppevej med huset på Klittårnvej, så der var kun en brand.

Helt overtændt

- Det var heldigt nok, at vi havde mange folk ude til branden, for sommerhuset var aldeles overtændt, da vi ankom, og ilden havde bredt sig til nogle grantræer, så vi brugte det ekstra mandskab til at forhindre branden i at brede sig til nærliggende sommerhuse, siger indsatsleder Jesper Ludvigsen fra Beredskabet i Hjørring Kommune.

Brandfolkene kunne ikke trænge ind i det brændende sommerhus, men måtte nøjes med at bekæmpe ilden udefra, og så ellers bruge kræfterne på at forhindre, at branden bredte sig.
Ifølge vagtchef ved Nordjyllands Politi Henrik Bech var brandårsagen, at ejeren havde arbejdet med at lægge nyt tagpap på.

Nyt tagpap

- Det var i hvert fald brandinspektørens konklusion, og branden var også opstået i den ende af sommerhuset, hvor ejeren ifølge eget udsagn havde lagt nyt tagpap på i løbet af søndagen. Det skal der jo ild til, så konklusionen er nærliggende, vurderer Henrik Bech.

Ingen mennesker var i fare ved branden.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.