Sommerhuse på sjællandsk Kystvej forgylder sælgere

Nordsjælland står for seks ud af de 10 dyreste sommerhushandler i år. Dyreste sommerhus blev dog ikke solgt.

Sommerhuse på sjællandsk Kystvej forgylder sælgere

Det dyreste sommerhus, der er blevet solgt i år, gik for et hammerslag på 13,3 millioner kroner. Og de 10 dyreste solgt sommerhuse indbragte sælgerne 87 millioner kroner, viser opgørelse fra Boligsiden.dk.

Den dyreste sommerbolig, der er blevet solgt i år, ligger i Nordsjælland på Kystvej i Hornbæk til 13,3 millioner kroner. Men der er dog lang vej til det dyreste sommerhus - prismæssigt - der er blevet sat til salg på Kystvej i Hornbæk.

Lidt længere oppe ad vejen er der sat et sommerhus til salg til 40 millioner kroner, viser tallene fra Boligsiden.dk.

Generelt er det dyrt at købe et sommerhus på den nordsjællandske kyststrækning. Nordsjælland står for seks ud af de 10 dyreste sommerhushandler i år.

Og det er sommerhuse i Tisvildeleje, Ålsgårde, Vejby og Dronningmølle, der alle har trukket priser, der ligger over seks millioner kroner.

Men også Skagen er med helt i toppen af listen. Her er et sommerhus beliggende på Flagbakkevej i Gammel Skagen solgt som det næstdyreste i år. Huset her blev solgt til 10,6 millioner kroner.

Men også Struer kan blande sig i top tre. Et fritidshus på Gl. Studevej i Struer er det tredjedyreste i år med en salgspris på 10 millioner kroner.

- Vi har set en positiv tendens for sommerhusene i år. Priserne er steget knap to procent sammenlignet med 2012, og prisnedslagene er faldet næsten 11 procent, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Ud over at priserne begyndte at stige, blev der blev solgt flere sommerhuse i 2013 end i 2012:

- Samtidig går det også hurtigere nu at få solgt et sommerhus, selvom den gennemsnitlige salgstid stadig er temmelig høj og ligger på 284 dage, siger Birgit Daetz.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.