Lokalpolitik

Sommerhusejer får dispensation

Et kommende sommerhus på Brinken i Løkken kommer til at se noget anderledes ud end lokalplanen foreskriver.

Men både ejerne, naboerne og plan- og miljøudvalget mener, at det kommer til at passe bedre ind i klitlandskabet. Ejeren ønsker at rive det eksisterende sommerhus ned og bygget et nyt i ét plan med kældergarage. Ved at bygge huset mellem to klittoppe, kan den naturlige fordybning mellem klitterne udnyttes til en kældergarage. - Det er ret smart og ganske lovligt, fortæller Per Harfeld (V), formand for plan- og miljøudvalget. Sommerhuset bliver 150 kvadratmeter stort og 8,5 meter højt, og det opføres med sorte træfacader og tagspån, hvilket kræver dispensation fra lokalplanen. Lokalplanen stiller krav om teglstensmure, der kan pudses eller vandskures i lyse farver. - Det ville komme til at fremstå meget voldsomt i forreste klitrække, mener Per Harfeld. Det eksisterende sommerhus på grunden er i øvrigt også et træhus. Nedrivningen kræver ligeledes særlig tilladelse, og plan- og miljøudvalget giver de nødvendige dispensationer efter en nabohøring, hvor to naboer udtrykte tilfredshed med de valgte materialer. Den ene nabo er bekymret over om det nye sommerhus vil tage udsigten fra de bagvedliggende huse, men det mener plan- og miljøudvalget ikke der er fare for. Den planlagte bygningshøjde er i øvrigt i overensstemmelse med lokalplanen.