Kandestederne

Sommerhusplan "tromlet" igennem

Lokalplanen er mødt med mange indsigelser, bl. a. fra grundejerforeningen Kandestederne, hvis formand Jørgen Richard Hansen, her ses foran Hjorths Hotel. Foto: Peter Broen

Lokalplanen er mødt med mange indsigelser, bl. a. fra grundejerforeningen Kandestederne, hvis formand Jørgen Richard Hansen, her ses foran Hjorths Hotel. Foto: Peter Broen

KANDESTEDERNE:Langt over 200 indsigelser fra sommergæster i Kandestederne, naboer og foreninger blev ignoreret af flertallet i Frederikshavn Byråd, da det onsdag godkendte en ny lokalplan.

Protesterne er strømmet ind mod lokalplanen, som tillader udstykning af sommerhusgrunde mellem det fredede område ved Råbjerg Mile og den bestående bebyggelse i Kandestederne.

Lokalplanforslaget er udarbejdet af konsortiet, som ejer Hjorths Hotel, med bl. a. entreprenør Jørgen Enggaard som deltager.

Kun Ida Skov (Enh.) og Christina Lykke (SF) stemte imod lokalplanen.

Christina Lykke beskyldte under debatten medlemmerne af plan- og miljøudvalget for at have lukket øjne og ører for høringssvarene og tromlet en afgørelse, som udgør et knæfald for kapitalinteresser, igennem.

Formanden for plan- og miljøudvalget, Anders Brandt Sørensen (S), gentog, at lokalplanen lever op til alle lovkrav om beskyttelse af natur og miljø og blot giver mulighed for at bebygge arealer, der i forvejen er udlagt til sommerhuse.

Christina Lykke undrede sig over, at socialdemokrater i en kommune med grønne målsætninger ikke sætter ambitionsniveauet højere end at opfylde kravene til "laveste fællesnævner. Endda" på et område, hvor det ikke ville koste kommunen noget at stile højere.

Ida Skov konstaterede, at den ny bebyggelse forringer muligheden for en unik naturoplevelse for de mange og undrede sig over den politiske opbakning til udstykning af sommerhusgrunde med en beliggenhed, som vil forringe mulighederne for at drive badehotel i Kandestederne.

- Netop naturen ved Kandestederne og samspillet mellem Raabjerg Mile og Kandesteder er en særlig attraktion og et turistaktiv, som ikke kan eftergøres andre steder, sagde hun.

Byrådet forkastede med 28 stemmeret et forslag Enhedslisten og SF om atfølge kommunaldirektørens indstilling om tage de tre mest kontroversielle sommerhusgrunde ud af lokalplanen.

Kun forslagsstillerne og Pia Karlsen (V) stemte for.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.