Sommerkoncert i Aaby Kirke med Dorimus

Dorimus giver koncert i Aaby Kirke.Privatfoto

Dorimus giver koncert i Aaby Kirke.Privatfoto

Kammerkoret Dorimus giver sammen med Annette Bo Nielsen og Aaby kirkes Ungdomskor sommerkoncert i Aaby Kirke torsdag 8. juni klokken 19.30.

På repertoiret er kendte forårs- og sommersatser som "Det er i dag et vejr, et solskinsvejr", "Gak ud, min sjæl", "Op, al den ting som Gud har gjort" og "Midsommersangen".

Desuden præsenteres lidt af den musik, som i tidens løb er skrevet specielt til Kammerkoret Dorimus særlige udtryk. Det gælder "Gloria" af Jørgen Graven Nielsen. Der bliver også plads til et par satser fra den romantiske periode i dansk kormusik. Midt i koncerten kan tilhørerne lytte til Annette Bo Nielsen som solist i FelixMendelssohn-Bartholdys udtryksfulde værk for sopran, kor og orgel, "Hear my prayer".

Aaby kirkes ungdomskor vil vise resultatet af de mange øvetimer dette skoleår. Koret synger blandt andet "This little light", "You raise me up "og "Nu fryde sig hver kristen mand". Tilhørerne får lejlighed til selv at synge med i løbet af koncerten og aftenen slutter i solnedgangens skær udenfor kirken med en kop kaffe og en sang.

Dorimus hører hjemme i Aalborg og har i over 20 år dannet rammen om klassisk sang og fællesskab for langt over hundrede amatørsangere. Gennem årerne er en kerne af 20 til 25 erfarne og dygtige korsangere blevet udfordret musikalsk og har været med til at skabe musik af høj kvalitet.

Koret har de senere år markeret sig med koncerter, der er bygget op omkring et tema. Koret har samarbejdet med billedkunstnere og fotografer om blandt andet "Moder Maria i Aalborg", "Chagalls glasmosaikker" og "Himlen rører jorden" på Vesthimmerlands Museum, hvor koncertprogrammet spillede sammen med Anita Houvenaeghels smukke malerier og billeder af hendes kirkeudsmykninger. Koret har også medvirket i Aalborg Opera Festival, Kulturnatten i Aalborg, til Skt. Hans i Aalborg Zoo og skabt julestemning med flash mobs på gader og stræder.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.