Sommerkoncert med Luther-tema

Mezzosopran Merete Laursen og pianist Kamilla Sørensen kommer og underholder

Ljørslev Kirke danner torsdag 29. juni rammen om en sommerkoncert med Luther som tema. Arkivfoto

Ljørslev Kirke danner torsdag 29. juni rammen om en sommerkoncert med Luther som tema. Arkivfoto

LJØRSLEV:Årets sommerkoncert i Ljørslev kirke bliver med mezzosopran Merete Laursen og pianist Kamilla Sørensen. De kommer torsdag 29. juni med et program, der i anledning af reformationsjubilæet er inspireret af den såkaldte Luther-rose.

Luther-rosen er designet af Luther selv og er fyldt med symbolik, idet både korset, rosen, den gyldne ring og brugen af farverne sort, rød, blå og hvid skal symbolisere blandt andet troen på Kristus og på hans opstandelse, glæden på denne jord og den himmelske glæde.

I løbet af koncerten føres publikum kortfattet gennem de vigtigste begivenheder i Luthers liv og teologi, og der krydres med små fortællinger fra Luthers liv og hans salmer.

Desuden vender Fadervor i fem forskellige udgaver tilbage som et omkvæd gennem hele koncerten for at understrege Luthers pointe: Vi behøver ikke Jomfru Maria, paver eller helgener som mellemled til at bringe vores bønner til Gud, fortæller sognepræst Steen Sunesen.

Merete Laursen har diplomeksamen som klassisk sanger fra konservatoriet. Kamilla Sørensen har diplomeksamen og solistklasse fra konservatoriet med klaver som hovedfag.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.