EMNER

Sommerradio

"Sommer" har mere end for-doblet lyttertallet på radioteatret

Her startede "Sommer" på savannen i Afrika. Efter 20 omgange som tv-serie fulgte yderligere 10 ture i radioen, og det har i høj DR pustet nyt liv i en gammel, lidt træt genre med kun et beskedent publikum.

Her startede "Sommer" på savannen i Afrika. Efter 20 omgange som tv-serie fulgte yderligere 10 ture i radioen, og det har i høj DR pustet nyt liv i en gammel, lidt træt genre med kun et beskedent publikum.

Da tv-serien "Sommer" sagde farvel og tak sidste år, skete det med en beslutning om at prøve noget helt nyt. Efter 20 gange tv, fortsatte serien med 10 afsnit som radiodrama. Sidste afsnit blev sendt i søndags - for de nysgerrige kan vi nævne, at Jakob gik ned men en depression - og det skete med i alt 82.000 lyttere ved radioapparaterne over det ganske land. Serien får dog flere lyttere, når den genudsendes i morgen tidlig klokken 5, mens den får sin sidste genudsendelse lørdag aften. Dermed har "Sommer" trukket en hel masse nye lyttere til et af DR's allerældstlevende programmer: Radioteatret. "Sommer" har haft et gennemsnit på 51.000 lyttere per gang, og i alt har 297.000 danskere lyttet med på et eller andet tidspunkt. Foruden de mange lyttere, der har været med i realtid, når udsendelserne er blevet sendt, har det også - og er stadig - muligt at podcaste udsendelserne. Det betyder på godt dansk at man kan downloade dem til sin computer, Ipod, MP3-afspiller med mere. Og det betyder igen, at mange har mulighed for at følge med i dramaet i deres bil, hvis de bringer udsendelsen med over i bil-stereo-anlægget. DRs chefredaktør for P2 og kultur, Torben Smidt Hansen, glæder sig over tallene: - Det er første gang, DR har overført en tv-serie til radioen, og det er dejligt, at så mange danskere er fulgt med familien Sommer fra tv til radio. Erfaringerne med "Sommer" understreger, at fiktion på radio lever i bedste velgående, når bare vi er gode til at variere og gøre den tilgængelig på flere radiokanaler og via nettet, siger han. "Sommer" er blevet sendt på både P1 og P2. Vil man downloade udsendelserne, kan det ske på dr.dk/podcast