Sommertogter på Limfjorden

Dansk Handicap Forbund byder på lystsejlads, buffet og festlig musik

Sidste torsdag og fredag i juni genoptager Dansk Handicapforbund i Hals de årlige Limfjordstogter. Overskuddet fra togterne går ubeskåret til Dansk Handicap Forbunds arbejde.

Sidste torsdag og fredag i juni genoptager Dansk Handicapforbund i Hals de årlige Limfjordstogter. Overskuddet fra togterne går ubeskåret til Dansk Handicap Forbunds arbejde.

Sidste torsdag og fredag i juni genoptager Dansk Handicapforbund i Hals de årlige Limfjordstogter. Sommeren igennem byder Dansk Handicap Forbund på lystsejlads, buffet og festlig musik.

Togterne startede oprindeligt under navnet ”Færgejazz”. Men i en årrække har folkemusikken trængt sig ind på togterne.
Den ene af Hals-Egense-færgerne er basis for arrangementerne.
Togtet starter kl. 19. fra Hals færgeleje. Herefter stævner færgen ud med kurs mod vest ind gennem Limfjorden til og ind i Grønlandshavnen, hvor skuden vender inden det atter går mod øst.
Undervejs kan man indtage en buffet og købe diverse drikkevarer.
På vejen tilbage mod Hals, hvor mørket begynder at sænke sig, kan man nyde det smukke syn af lysene fra de små byer langs fjorden. Ligeledes er der mulighed for en svingom på agterdækket i fuldmånens skær.
På aftener med jazz leveres musikken af East Coast Old Stars Jazzband, som spiller traditionel jazz og har været fast inventar på færgen i mange år.
Og på aftener med folkemusik kommer de smægtende toner fra henholdsvis The Irish Waterfalls og De Galvaniserede Leoparder.
The Irish Waterfalls er forholdsvis nye i denne sammenhæng. De spiller traditionel irsk folkemusik, både de velkendte, men også de lidt mindre spillede, samt lidt amerikansk folkemusik iblandet.
De Galvaniserede Leoparder har været med på færgen i en længere årrække. Ud over lystige velklingende irske og skotske pubsamler serverer leoparderne ægte kopierversioner fra de nu hedengangne Gyldne Løvers repertoire.
Det er Dansk Handicap Forbund i Hals, der står for alt praktisk arbejde omkring arrangementerne. Overskuddet fra togterne går ubeskåret til Dansk Handicap Forbunds arbejde.
Man kan booke en tur på hjemmesiden www.faergejazzhals.dk

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.