Songül-aftale splitter blå blok

DF er skuffet over, at "regeringen gennemfører lempelser på udlændingeområdet med tilbagevirkende kraft".

Det vækker ærgrelse blandt partier i blå blok, at regeringen sammen med SF, Enhedslisten og Det Konservative Folkeparti er blevet enige om en lovændring, der lader gymnasieeleven Songül Yüksel og andre unge søge om familiesammenføring.

Dansk Folkeparti deltog som det eneste parti ikke i forhandlingerne, og udlændingeordfører Martin Henriksen mener, at der bliver sendt et signal om, at man kan få opholdstilladelse, hvis bare man kommer i fjernsynet.

- Jeg er skuffet over, at regeringen har aftalt at gennemføre lempelser på udlændingeområdet med tilbagevirkende kraft. Den lader sig styre af enkeltsager i medierne, siger han i en skriftlig kommentar.

Sagen begyndte i februar, da det kom frem, at Songül Yüksel står til at blive smidt ud af Danmark, selvom hun ikke har kontakt til sin mor og bedstemor i Tyrkiet.

Ligesom omkring 24 andre kan hun ikke søge om familiesammenføring, fordi hun allerede har fået afslag og altså er blevet her ulovligt.

Siden er der dog blevet indført regler, som blandt andet bestemmer, at børn ikke skal sendes tilbage til en forælder, de ikke har kontakt med. Et flertal er nu enige om at åbne døren i et halvt år, så børnene kan få prøvet deres sag.

Liberal Alliance glæder sig over, at unge som Songül Yüksel kan få prøvet deres sag, alligevel valgte partiet ikke at blive en del af aftalen.

- Vi ville have indhegnet, at hvis man har begået kriminalitet eller været på offentlig forsørgelse, så kan man ikke være under den her ordning, fortæller retsordfører Simon Emil Ammitzbøll.

De Konservative valgte som det eneste parti fra blå blok at bakke op, og det ærgrer retsordfører Tom Behnke, at andre ikke ville være med i aftalen.

- Det er en meget lille detalje, som ikke får nogen praktisk betydning, som fik Liberal Alliance til at springe fra, mener han.

- Jeg håber, at Venstre kan se fornuften i, at vi hjælper nogle børn, som er kommet i klemme, siger han.

Lovforslaget skal diskuteres i Venstres folketingsgruppe, inden partiet tager endelig stilling til sin holdning.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.