EMNER

Sony afslører ny PlayStation

Elektronikgigants økonomiske skæbne afhænger i høj grad af den ny spilkonsol, der er præsenteret i New York

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Sony er klar til at lancere en ny playstationm, som efter eksperters udsagn er afgørende for elektronikgigantens økonomi. Arkivfoto: Scanpix

NEW YORK: Den japanske elektronikkoncern Sony er parat med ny og ifølge selskabet banebrydende udgave af spilkonsollen PlayStation.

PlayStation 4 eller PS4, som vidunderet hedder, er blandt andet i stand til at interagere med tavlecomputere og smartphones, viser afsløringen af den ny spilmaskine onsdag aften i New York.

Ifølge Sony vil PS4 give brugerne en mere ”personlig oplevelse” end de foregående konsoller. Brugerne kan for eksempel sætte et spil på pause, optage de seneste minutters aktivitet på en video og lægge klippet ud på sociale netværk, skriver BBC.

Socialt netværk for spillere

Nyt er det også, at brugere, der er kørt fast i et spil, kan forbinde andre til konsollen og lade dem overtage kontrollen med spillet via en delefunktion, som det kendes fra blandt andet Facebook.

- Dine venner vil være i stand til at se dig over skulderen og deltage virtuelt i spillet, siger David Perry, direktør for spilfirmaet Gaikai, som Sony overtog sidste år.

- Det er vores mål at skabe det første sociale netværk med fokus på spil ved at kombinere PlayStation 4, PlayStation Network og sociale platforme, siger David Perry under præsentationen.

Afgørende for økonomi

PlayStation 4 afløser den syv år gamle PS3, der siden 2006 har opnået et salg på cirka 75 millioner enheder.

PS4 skal tage kampen op med Xbox fra Microsoft og Nintendo Wii U. Microsoft ventes senere i år at lancere en opgraderet version af Xbox.

Den nye spilkonsol anses for at være afgørende for Sonys økonomiske fremtid. I sit sidste regnskabsår havde Sony et underskud på cirka 30 milliarder kroner. Det var fjerde år i træk med underskud.

- Sony har brug for et stort salgshit med den her konsol, siger analytiker James McQuivey fra finanshuset Forrester, til nyhedsbureauet AFP.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst