Sorggruppe for efterladte

Bangsbostrand Menighedsråd står bag og de efterladte mødes otte gange

I en sorggruppe er det i orden at græde - også selvom det er længe siden, man har mistet en af sine kære. Arkivfoto <i>Fotojournalist Hans Christian Ja</i>

I en sorggruppe er det i orden at græde - også selvom det er længe siden, man har mistet en af sine kære. Arkivfoto Fotojournalist Hans Christian Ja

FREDERIKSHAVN:Mange efterladte er blevet hjulpet til at omgås deres sorg via deltagelse i en sorggruppe. I sommeren og efteråret 2012 har der været en sorggruppe i Hånbækkirken på Hånbækvej. Deltagerne i denne gruppe har alle opfordret Bangsbostrand menighedsråd til at oprette endnu en sorggruppe, så andre også kan få muligheden.

Sorggruppen mødes hver tredje uge i alt en syv-otte gange. Første gang er onsdag 5. december 2012 kl. 16.00-17.45 og anden gang onsdag 16. januar kl. 16-17.45. Gruppen vil derefter selv fastlægge, hvor ofte den vil mødes – og hvilken ugedag.

Når man har mistet den, man har været meget knyttet til, kommer sorgen. Tidligere holdt man et sørgeår, når der var sket et dødsfald i den nærmeste familie. Og man beskyttede en enke eller enkemand mod overilede beslutninger, idet de i den periode ikke måtte foretage sig juridisk bindende handlinger som at gifte sig eller sælge sin ejendom.

I dag har vi et andet forhold til sorg. Nogen synes, den skal overstås i en fart: ”Nu må han/hun da se at komme videre!”. Og nogen gange møder man mennesker, der gerne vil af med sorgen, simpelthen fordi den er så tung at bære. Men sorg er en kærlighed, der er blevet hjemløs. Og ønsker man at hjælpes af med sorgen, ja, så skal man også hjælpes af med kærligheden til den afdøde. Og det ønsker ingen. Og det kan heldigvis heller ikke lade sig gøre.

En sorggruppe er en mulighed for at opleve et tæt menneskeligt fællesskab, hvor man kan få lov til at tale om tabet, hvor der er OK at græde. Og hvor der er nogen, der vil lytte. Som hjælper en ved at stille opklarende spørgsmål, så man efterhånden kan bære det ubærlige.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.