Sort enke i retten for giftmord

Den 57-årige Patricia Dagorn er anklaget for at have forgiftet mænd for at få deres penge.

En af de mænd, som Frankrigs ”Sorte Enke” er anklaget for at forsøge at forgifte, er en 91-årig enkemand, Robert Vaux, som skal i vidneskranken i denne uge. Scanpix/Valery Hache

En af de mænd, som Frankrigs ”Sorte Enke” er anklaget for at forsøge at forgifte, er en 91-årig enkemand, Robert Vaux, som skal i vidneskranken i denne uge. Scanpix/Valery Hache

NICE:En fransk kvinde, der er blevet kendt som "Rivieraens Sorte Enke", efter at hun angiveligt har forført og forgiftet ældre, velhavende mænd, er blevet stillet for retten i en opsigtsvækkende retssag.

Den 57-årige Patricia Dagorn er anklaget for at have forgiftet to mænd, som blev fundet døde i 2011 på Cote d’Azur. Hun er samtidig anklaget for at have brugt gift mod to andre.

Anklagemyndigheden siger, at kvinden forsøgte at berige sig selv gennem velhaverne, som hun for det meste mødte via et kontaktbureau.

Dagorn afsoner i forvejen en dom på fem års fængsel for tyveri og bedrageri - blandt andet over for en mand i 80’erne, som havde ladet hende bo hos sig i hans hus i De Franske Alper til gengæld for seksuelle ydelser.

Solstråle om vinteren

En af de mænd, som kvinden er anklaget for at forsøge at forgifte, er en 91-årig enkemand, Robert Vaux, som skal i vidneskranken i denne uge.

- Hun var som en solstråle om vinteren. Når man er sammen med en yngre kvinde, så ved man, at det ikke varer ved, men man vil ikke gå glip af øjeblikket, medmindre man er masochist, sagde Vaux til journalister i retsbygningen mandag.

Politiet havde mistanke til kvinden, efter at liget af Michel Kneffel, en mand i 60’erne, som hun havde boet sammen med på et pensionat i Nice, blev fundet i juli 2011.

Men der blev først rejst tiltale, da politiet et år senere fandt valium og personlige dokumenter, bankbøger og forsikringspolicer fra andre mænd blandt kvindens ejendele.

Fundet i badekar

Det andet formodede drab var på den 85-årige Francesco Filippone, som blev fundet i et badekar i en bolig nær Cannes i februar 2011.

Dagorn havde tidligere indkasseret en check på op mod 160.000 kroner fra den døde. Hun sagde, at pengene var en gave til hende.

- Hun afviser alle beskyldninger - også tyverier, siger en af kvindens forsvarere, Georges Rimondi.

Men politiet mener, at Dagorn kan have mødt mindst 20 mænd, efter at hun kom ned til Rivieraen i 2011.

I 2013 sagde kvindens yngste søn til en lokal avis, at han ikke var overrasket over anklagerne mod sin mor, da "hun altid har været besat af lettjente penge."

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.