Nordjylland

Sort fredag: Nordjysk jagt på store rabatter

Fredag holder butikker i Nordjylland endags-udsalg efter amerikansk tradition

Ideen med ”black friday” er at få os til at handle mere - til nedsatte priser. Foto: Wikimedia

Ideen med ”black friday” er at få os til at handle mere - til nedsatte priser. Foto: Wikimedia

NORDJYLLAND:Butikkerne i Thisted gør det, Aalborg Storcenter gør det, Elgiganten, ToysRUs og Bilka gør det også.

De holder såkaldt Black Friday fredag.

Konceptet stammer fra USA, hvor netop denne fredag i årtier har været årets største handelsdag. Nu springer store dele af den danske detailhandel med på bølgen og vil få os danskere til at handle vildt og inderligt til nedsatte priser.

- Hvor Open by Christmas er et hyggekoncept med for eksempel nisser og julebelysning, handler Black Friday kun om én ting, nemlig at spare penge. Og nogle butikker sænker priserne ret voldsomt, siger kontaktdirektør i Retail Institute Scandinavia, Dorte Wimmer.

At sænke priserne lige før julehandlen skal forgylde butikkerne kan virke tåbeligt, men logikken fra detailbutikkernes side er, at man hellere vil tjene ti kroner på fem varer, end fem kroner på én vare. De håber med andre ord, at gode tilbud kan få os til at bruge flere penge og køre flere varer, end vi lige havde planlagt.

For forbrugere kan den sorte fredag sagtens være en god forretning. Især efter finanskrisen er forbrugerne nemlig blevet snusfornuftige, og holder man sig til at købe de julegaver, man alligevel skulle have haft, er der ifølge Retail Institute Scandinavia mulighed for at få store rabatter i dag.

- Men det er klart, at hvis man som forbruger lader sig friste og køber dobbelt så meget, er der ikke sparet noget, fastslår Dorte Wimmer.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.