Sort øl og irsk hygge

Den Runde Pavillon omdannes til irsk pub

Birgit Eriksen
Om aftenen går Schwåmpis Venner på scenen - musikerne er klar med irsk vellyd og vendelbo-lune. Arkivfoto
Musik 28. februar 2013 06:35

BRØNDERSLEV: Den Runde Pavillon i Brønderslev bliver lørdag 16. marts omdannet til en irsk pub, når den er bedst og mest festlig. Aftenen og eftermiddagen byder på musik med Schwåmpis Venner, Kæjlænders og Thorben Baggesen. Og fra øl-hanerne vil der dagen igennem flyde sort øl fra Thisted Bryghus.

Bag arrangementet står Den Runde Pavillons Venner, og de håber på fuldt hus til arrangementerne både lørdag eftermiddag og til aftenens fest, hvor Schwåmpis Venner leverer irsk folkemusik - mange numre med danske tekster - garneret med lune bemærkninger.

Det er andet år i træk, at pavillonens venner markerer irernes festdag Sct. Patricks Day. Faktisk falder den irske fest i år om søndagen, så titlen på pavillonfesten er i år: ”Mens vi venter på Paddy”.

- Vi har en formodning om, at Brønderslev-borgere nok er bedre til fest og farver om lørdagen, så de kan hvile ud om søndagen. Og det er vi nok også, smiler Henrik Louis Simonsen, der er formand for venneforeningen.

Ligesom vi har grundlovsdag, har Irland Saint Patrick’s Day, og den er opkaldt efter Sankt Patrick, der er Irlands skytshelgen. Irerne forstår som bekendt at gøre en folkefest ud af fejringen. Festen har bredt sig ud over de irske grænser - og altså også til Brønderslev.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...