Udland

Sort par blev nægtet kirkebryllup

Et amerikansk par blev udsat for racisme, da de ville giftes i den kirke, de besøgte jævnligt.

Sort par blev nægtet kirkebryllup

Et par fra Mississippi fik sig noget af et chok, da de for nylig gik ind i deres kirke for at tale om det bryllup, de planlagde at holde i juli. I kirken fik de nemlig at vide, at brylluppet ikke kunne udføres. Årsag: Charles og Te'Andrea Wilson er sorte.

Det beretter ABC Television.

Kirkens præst, Stan Weatherford, forklarer over for tv-stationen, at kirken First Babtist Church, der åbnede i 1883, aldrig har viet et sort par.

Han tilføjer, at en del af kirkens hvide menighed var så store modstandere af Wilson-brylluppet, at de truede med at få præsten fyret, hvis han gennemførte det.

I stedet tilbød præsten at vie parret i en kirke lidt længere nede af gaden, som oftest benyttes af sorte.

- Min niårige datter var med os i kirke. Hvordan fortæller man en niårig, at vi ikke kan blive gift i vores kirke, fordi vi er sorte, siger en frustreret Charles Wilson.

I stedet måtte parret rykke deres planlagte bryllupsdag og blive gift i en anden kirke. Og det har vakt stor debat i området.

- Den kirke var deres hjem, siger den lokale beboer Theresa Norwood.

- Hvad ville Jesus have gjort? Han ville have viet dem, uden tvivl, fordi det er den rigtige ting at gøre. Vi er alle Guds børn, siger hun til ABC.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.