Udland

Sort røg stiger op fra skorsten i Vatikanet

På førstedagen af konklave er der som ventet ingen ny pave. Men kardinalerne leder videre efter afløser.

Sort røg stiger op fra skorsten i Vatikanet

Godt 20 minutter i otte tirsdag aften kunne en række nyhedsbureauer meddele, at der stiger sort røg fra Det Sixtinske Kapel i Vatikanet som udtryk for, at der på førstedagen af kardinalernes konklave ikke er valgt en ny pave.

Derfor skal de 115 kardinaler samles igen onsdag for at gennemføre en ny valgrunde for at finde en afløser for pave Benedikt. Der skal formentlig en længere række afstemninger til, inden de er færdige.

Tusindvis af troende katolikker fulgte med på Peterspladsen, da den sorte røg steg til vejrs.

I de kommende dage vil der blive gennemført to valgrunder om formiddagen og to om eftermiddagen, og der blive sendt røg op gennem skorstenen fra afbrændingen af de afgivne stemmer hver dag klokken 12 og klokken 19.

En favorit fremkommer ved, at der foretages valg efter valg, indtil der er et to tredjedeles flertal for en af kardinalerne.

Pavevalget er åbent, og der er ingen officielle kandidater, men tre af de navne, der er blevet nævnt mest i rygtemøllen som favoritter, er: Milanos kardinal Angelo Scola, São Paulos kardinal Odilo Scherer og den canadiske kardinal Marc Ouellet.

De er alle tre konservative og tæt på den linje, som pave emeritus Benedikt XVI har stået for.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.