EMNER

Sort skærm i Gistrup

Der er ikke nytårstv i 1600 husstande i Gistrup. Medlemmernes frygt blev nytårsdag til virkelighed, da tv-signalet blev slukket.

1600 husstande i Gistrup kommer ikke til at se nytårstv i dag. Tv-signalet er nemlig blevet slukket som følge af en bitter strid.

1600 husstande i Gistrup kommer ikke til at se nytårstv i dag. Tv-signalet er nemlig blevet slukket som følge af en bitter strid.

Striden mellem Gistrup Antenneforening og Nørretranders Antenneforening resulterede her ved middagstid fredag i, at der blev slukket for tv-signalet til Gistrup Antenneforenings godt 1600 medlemmer. Ifølge formand for Gistrup Antenneforening Asta Fog Larsen arbejdes der fortsat på at finde en løsning, men pt. må foreningens medlemmer altså undvære - ikke bare tv - men også internet og IP-telefoni. - Der findes en gammel bestemmelse om forsyningssikkerhed, og den kan måske komme os til gode, så vi kan få genoprettet forbindelsen hurtigst muligt, forklarer hun. Bitter strid Striden mellem antenneforeningerne i Gistrup og Nørretranders drejer sig kort fortalt om ejerretten til kabelstrukturen i Gistrup. Gistrup råder selv over selve kabelnettet, men hovedpulsåren mellem Frederik Bajersvej og Alfred Nobels vej er NTAs. - Vi mener jo ikke, de kan tillade sig at slukke for signalet, så længe der er en retssag undervejs, siger Asta Fog Larsen. Hun håber, at det i løbet af fredagen lykkes at komme igennem - dels til de ansvarlige hos Nørretranders Antenneforening og dels til Stofa eller You See, så beboerne i området igen kan se tv.