Hirtshals

Sort tårn på Hirtshals Havn genopstår

Arbejdsgruppe vil rejse millionbeløb til projektet

Et nyt sort tårn skal måske placeres i denne del af Hirtshals Havn. Luftfoto: Kurt Bering

Et nyt sort tårn skal måske placeres i denne del af Hirtshals Havn. Luftfoto: Kurt Bering

HIRTSHALS:Det Sorte Tårn på Hirtshals Havn skal genopføres, og denne gang som en blivende attraktion og som et digitalt formidlingscenter for turister og lokale.

En arbejdsgruppe bestående af Hirtshals Turistforening, Hirtshals Havn, Hirtshals Fiskeriforening, Aalborg Universitet og Hjørring Kommune arbejder videre med projektet, men tårnet kan tidligst opføres i 2014.
- Det drejer sig om en millioninvestering. Gruppen er i gang med at ansøge fonde, og da det er et meget spændende projekt er optimismen stor, siger turistforeningsformand Jørgen Christensen.
Der er tre arkitekter med i projektet. Hjørring Kommune har afsat timer, som en kommunal arkitekt Kirsten Munk kan bruge på projektet.
Desuden fortsætter to nyuddannede arkitekter fra Aalborg Universitet, Stina Holm Jensen og Randi Elisabeth Knudsen i arbejdsgruppen. Som studerende i arkitektonisk design lavede de to et afgangsprojekt med Det Sorte Tårn, der var opstillet på havnen ved årets fiskefestival.
- Det er en god nyhed, at de fortsætter, da Aalborg Universitet har afsat ressourcer til vores projekt. Tårnet kan blive en fantastisk udkigspost over hav, by og opland, ligesom der kan tænkes en kommerciel vinkel ind, mener Jørgen Christensen.

Inspiration fra forsvarspost

Inspirationen til at genopføre tårnet kommer fra, at der fra krigens tid og til midt i 70’erne stod et sort tysk forsvarstårn lavet af træ på havnen.

- Det blev efter krigen brugt som udkigspost. Det nye tårn skal laves i et moderne design og rejses godt op i højden. Hvis vi virkelig vil vække opmærksomhed, skal vi lave noget der ikke ses andre steder, understreger turistforeningsformanden.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.