Sorte penge kostede både job og penge

Midtjysk ægtepar står med kæmperegning efter at have betalt sorte penge for luksusvilla

Sorte penge kostede både job og penge

Det bliver dyrt for et midtjysk ægtepar, at de i forbindelse med opførelsen af deres hus, betalte knap en million kroner sort til byggefirmaets direktør.

Problemet med sorte penge er jo, at man ikke får kvittering, og parret kunne dermed ikke bevise, at de har betalt pengene.

Derfor har Vestre Landsret nu dømt dem til at betale yderligere 647.000 kroner til byggefirmaet, der er gået konkurs. Samtidig har den kvindelige ægtefælle mistet sit bankjob som følge af sagen.

I 2008 ønskede parret at få opført en eksklusiv bolig i Bryrup mellem Silkeborg og Nr. Snede.

Huset skulle opføres af Byggeselskabet Dansk Nybyg, hvor manden var ansat.

Byggeriet skulle starte i august 2008, men firmaets direktør krævede en halv million kroner under bordet, før han ville sætte byggeriet i gang. Ifølge parret blev disse pengene hentet i Jyske Bank og afleveret i en bærepose til direktøren.

I 2009 var huset færdigt, og parret flyttede ind. Nogenlunde samtidig fik Dansk Nybyg økonomiske problemer, og ifølge parret krævede selskabets direktør yderligere 404.000 kroner sort.

Dem fik han også, og et par dage efter gik firmaet i betalingsstandsning, og direktøren døde umiddelbart efter.

I april 2009 udarbejdede konkursboet en status på byggeriet, og parret manglede ifølge regnskabet at indbetale de 647.000 kr.

Ægteparret nægtede at betale. De henviste til, at de havde betalt de 920.000 kroner sort til den nu afdøde direktør.

Hverken byretten eller Vestre Landsret finder det dog bevist, at parret har betalt de mange penge kontant. Derfor skal de betale de 647.000 kroner plus renter fra 2009 til konkursboet, samt sagens omkostninger med cirka 100.000 kr.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.