EMNER

Sorte rejer

Mængden af rejer i havene omkring Grønland er blevet mindre, og det har været med til at koste Royal Greenland et millionunderskud.

Mængden af rejer i havene omkring Grønland er blevet mindre, og det har været med til at koste Royal Greenland et millionunderskud.

NORDJYLLAND:En nordjysk fiskehandelsvirksomhed og et antal nordjyske fiskefartøjer er kommet i myndighedernes net i forbindelse med en landsdækkende kontrolaktion, gennemført af Fiskeridirektoratet og Skat. De er grebet i ulovlig landing og handel med rejer. Virksomheden har købt 47 tons dybvandsrejer til en værdi af 2,3 millioner kroner direkte hos et antal fiskefartøjer, uden at virksomheden havde bevilling til det, og uden at købene var indberettet til Fiskeridirektoratet. I følge oplysningen fra de to myndigheder ser det heller ikke ud til, at rejerne er blevet rapporteret korrekt i fartøjernes logbøger. Den manglende registrering betyder, at rejerne er fisket uden om de fangstkvoter, der er fastsat af hensyn til bestanden. Det betegnes som en alvorlig overtrædelse. Der er gennemført i alt syv kontrolaktioner landet over, og der blev konstateret tre alvorlige overtrædelser af reglerne. På Langeland var landede fisk ikke indberettet, og på Bornholm var der også rod i dokumentationen. I Nordjyland blev der også konstateret problemer i forhold til moms og skat. Sagerne kan ende med krav om bøde og konfiskation. - Fødevareminister Hans Chr. Schmidt (V) efterlyser mere ansvarlighed: - Det er ikke godt nok, at der i syv kontroller afsløres tre alvorlige overtrædelser af fiskerilovgivningen, siger han.