Sosu'er dræbte ældre mand: Det skyldes en misforståelse

To yngre kvinder er tiltalt for uagtsomt manddrab efter at have sendt knuste piller direkte i mands blodåre.

- For første gang i mit liv stolede jeg ikke på mig selv, og så gik det så galt. Jeg føler mig så skyldig.

Sådan forklarer en 33-årig sosu-assistent tirsdag formiddag i Retten i Aarhus om, at hun i juli 2013 kom til at slå en 88-årig mandlig beboer ihjel på plejehjemmet Sifsgård i Åbyhøj.

Sammen med en 27-årig kollega er hun tiltalt for uagtsomt manddrab.

Da den mandlige plejehjemsbeboer ikke ville sluge sine piller, spurgte den 33-årige efter eget udsagn en mere erfaren kollega til råds.

Her fik hun det indtryk, at hun skulle knuse pillerne og give det gennem drop. Det gjorde hun i samarbejde med den anden tiltalte i sagen.

- Jeg får den opfattelse, at jeg skal knuse det og give det til ham i venflon (drop, red.). Jeg tænker, at det virker forkert, men jeg stolede så meget på hende, siger den 33-årige.

Kollegaen har ifølge senioranklager Rikke Hyttel efterfølgende forklaret, at hun mente, at de knuste piller skulle blandes i vand eller saftevand, så beboeren kunne drikke det.

Alternativt kunne det sprøjtes ind i kroppen på en anden måde, men aldrig direkte i en blodåre, sådan som det ifølge anklageskriftet skete.

Men sådan kunne den 33-årige umuligt have forstået det, fastslår hun grædende i retten.

- Hun er så overbevisende i sin besked. Jeg får et helt klart svar. Skulle jeg have lyttet til mig selv? Ja det skulle jeg, for så var det her aldrig sket, siger hun.

I retten er det kommet frem, at den 33-årige havde mindre end et års erfaring som sosu-assistent. Hun erkender desuden, at hun aldrig havde lært at bruge et drop.

Begge de tiltalte nægter sig skyldige i tiltalen om uagtsomt manddrab.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.