EMNER

Sosu-lærere: Lockout går ud over eleverne

Uvist om elever kan afslutte uddannelse pr. 30. april som planlagt

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Cirka 30 undervisere fra Social- og Sundhedsskolen Skive-Thisted-Viborg tog i går opstilling på fortovet uden for skolens afdeling i Thisted for at gøre opmærksom på, at lockouten også rammer deres skole hårdt. Foto: Diana Holm

THISTED:- Snip, snap, snude, vi er lukket ude! Tip, tap, tønde, hvornår kan vi begynde?

Sådan lød råbene taktfast fra de cirka 30 undervisere på Social- og Sundhedsskolen Skive-Thisted-Viborg, der mandag havde taget opstilling på fortovet foran afdelingen på Højtoftevej i Thisted. Ind kunne de ikke komme, for de er lockoutet, ligesom folkeskolelærerne og mange andre.

Lockouten har allerede ramt eleverne på sosu-skolen hårdt. Eksaminer er blevet aflyst på ubestemt tid, og lige nu er der ingen, der ved, om det vil kunne lade sig gøre at gennemføre de afsluttende eksaminer for de hold, som egentlig skulle have færdiggjort deres uddannelse ved udgangen af april.

- Jeg skulle have været til eksamen 5. april, men den blev aflyst. Så fik vi at vide, at vi i stedet skulle tage fat på den afsluttende opgave, som vi skal til eksamen i 25. eller 29. april, fortæller Sofie Hawtorn Mortensen, der er i gang med at tage uddannelsen til social- og sundhedshjælper på afdelingen i Thisted.

Hun ved i øjeblikket ikke, om hun når at få sine afsluttende eksaminer, inden hendes uddannelse stopper. Og når hun skal søge et job fra 1. maj, ved hun ikke, om det risikerer at blive som ufaglært i første omgang.

- Og så skal man bede om fri til senere at tage sin eksamen. Al den uvished er meget frustrerende, siger hun.

Mangler eksaminer

Skolen har også to grundhold, der skulle have afsluttet pr. 30. april, men som lige nu mangler deres lærere og eksaminer.

- Nogle af dem har søgt ind på hjælperholdet, der starter 1. maj, men det kræver jo, at de har afsluttet grundholdet, pointerer Lone Kaagaard, sygeplejerske og underviser på sosu-skolen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.