Southgate vil bringe stabilitet efter Allardyce-skandale

Den vikarierende engelske landstræner Gareth Southgate skal stå i spidsen for England i fire landskampe.

England v Norway - UEFA European Under 21 Championship Qualifying Group Nine Foto: Reuters/Matthew Childs

England v Norway - UEFA European Under 21 Championship Qualifying Group Nine Foto: Reuters/Matthew Childs

Tre landstrænere på tre måneder. Det er status for Englands fodboldlandshold, efter Sam Allardyce tirsdag blev fyret efter en skandalesag.

The Daily Telegraph afslørede med skjult kamera Allardyce i at rådgive en række journalister forklædt som forretningsmænd i at fuske med transferreglerne hos Det Engelske Fodboldforbund (FA).

I sommer forlod Roy Hodgson posten efter et skuffende EM, og nu har FA givet stafetten videre til Gareth Southgate. Den egentlige U21-landstræner er ansat som en midlertidig løsning i dette efterår.

- Det er tydeligvis en svær situation for FA, men det er vigtigt at få bragt noget stabilitet og kontinuitet ind, siger Southgate i en meddelelse fra FA.

Han skal stå i spidsen for England første gang i VM-kvalifikationskampen mod Malta den 8. oktober, og senere gælder det Slovenien og Skotland i samme turnering samt en testkamp mod Spanien.

- For mig var det vigtigt at tage skridtet op og give os den bedste chance for at vinde disse kampe. Nu er fokus på at spille fodbold og levere gode præstationer og resultater startende mod Malta på Wembley.

- Det er fire store kampe for os som land, og jeg ser frem til udfordringen og har tiltro til, at vi kan få gode resultater, siger Southgate.

Han anerkender dog, at det er en svær situation for ham at skulle følge efter Allardyce og Hodgson.

- Det er svære omstændigheder for mig, fordi vi har mistet to rutinerede trænere i de seneste måneder. De har begge behandlet mig godt, hvilket gør mine følelser komplicerede. Jeg ønsker dem begge det bedste, lyder det fra Southgate.

Selv om Southgate er ansat på midlertidig basis, regnes han af de engelske bookmakere som favorit til at overtage landstrænerjobbet på permanent niveau.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.