Rebild

Souvenir-jægere stjæler fra koldkrigsbunker

Ting forsvinder fra det efterladte koldkrigsanlæg Regan Vest

Foto: Lars Pauli

Foto: Lars Pauli

REBILD:Hvis det går efter planen åbner atombunkeren Regan Vest i 2020 som museum for offentligheden.

Men allerede nu er der stor bevågenhed om anlægget i nærheden af Rebild Bakker. Så stor, at nogen er gået i gang med at sikre sig souvenirs. Blandt andet er der forsvundet en del askebægre fra anlægget, og over jorden har den originale porttelefon mistet røret.

Souvenirjægere har formentlig også skruet et skilt af telefonhuset, der blandt andet havde instruksen: "Tag telefonen, afvent svar".

- Vi befinder os i et vakuum lige nu, hvor vi endnu ikke har overtaget anlægget, og det bliver tilsyneladende udnyttet til at fjerne genstande. Det skal vi selvfølgelig være opmærksomme på, siger direktør Lars Chr. Nørbach, Nordjyllands Historiske Museum.

Nogen løsning har han dog ikke, og Regan Vest er formelt stadig i Beredskabsstyrelsens varetægt.

Direktør Lars Chr. Nørbach forventer, at souvenir-jagten går kold, når anlægget åbner som museum med daglig bemanding og besøgende. Lige nu står det efterladt.

Når museet åbner, kan de besøgende komme helt tæt på tingene i tidslommen under jorden. Det betyder også, at der skal tænkes i tyverisikring. Om det bliver chip i løse genstande, overvågning eller noget helt tredje er der dog ikke taget stilling til.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst