Sovsen, Jensen

Katrine Schousboe og Jørn Larsen
Bearnaise Sauce (Svansø) 750 gram for 16 kr. Kilopris: 21,33 kr. Købt i Netto Den er nærmest kunstig gul. Konsistensen er pæn, men den smager skarp og syrlig. Man skal kunne læse for at smage, at det er bearnaise.
28. december 2007 20:26

Han kan noget med sovse, ham Jensen. I hvert fald står Jensen bag nummer 1, 3 og 4 på denne ganske uofficielle hitliste over danske bearnaise-sovse. Jensen er i denne sammenhæng Jensen"s Foods der blev etableret i 1997 som leverandør til Jensen"s Bøfhus. Siden starten, hvor virksomheden fungerede som leverandør af bøffer til restauranterne, har den udviklet sig til storleverandør af produkter til detail - og cateringmarkedet - f.eks. når det gælder sovs. Både under eget navn, men også for andre som f.eks. ¿Bearnaise sauce¿ købt i Netto og Sovseriet, der blev købt i Bilka. Vi danskere har forlængst overgivet os til den fabriksfremstillede bearnaisesovs - hvordan ¿rigtig¿ bearnaisesovs skal smage fortaber sig i tågerne. Det begyndte med et pulver (hvor der skulle tilsætte 100 g margarine eller smør samt to en halv deciliter mælk), men i dag har udvalget af færdigblandede sovse vokset sig større end pulverversionerne. Kristinn Kristinsson indrømmer da også, at når den står på bearnaisesovs derhjemme, er det ofte pulvermetoden, der bliver taget i brug. - Så spæder jeg op med lidt færdiglavet bearnaise-essens, så smager sovsen som den skal. Ellinor Byskov slår fast at bearnaisesovs skal være gul og cremet, inden de hælder sovsene op og begynder at se, snuse og røre i dem, inden de går over til den alvorlige del af festen - selve smagningen. Der er tre af sovserne, der ikke klarer sig overbevisende - det er de tre billigste. Omvendt er der hård kamp om førstepladsen, der ender med at går til ¿Bearnaise sauce¿ et gram foran K-Sauce Bearnaise.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...