Spånpladelager vil brænde hele torsdag

Spånplader i brand i Skave ved Holstebro får lov til lige så stille at brænde ud. Det vil vare hele dagen.

Spånpladelager vil brænde hele torsdag

Beboerne i landsbyen Skave ved Holstebro må væbne sig med tålmodighed med hensyn til den røg, som stiger op fra et spånpladelager, der brød i brand tirsdag aften.

Politiet har i forbindelse med branden udsendt en beredskabsmeddelelse, der opfordrer folk til at blive inden døre for at undgå røgen.

- Vi lader det lige så stille brænde ud, og det vil vare resten af dagen, fortæller Ole Vanghøj, der er vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi.

- Det kan godt være, at beredskabsmeddelelsen vil blive justeret, og så vil den selvfølgelgelig blive afvarslet, som den skal, når vi kommer dertil, siger Ole Vanghøj.

En beredskabsmeddelelse bliver som oftest ledsaget af en varsling fra varslingssirenerne, som de fleste nok kender lyden af. Sirenerne afprøves hvert år den første onsdag i maj.

Dog er der ingen sirener i Skave, og politiet har derfor været i personlig kontakt med de beboere, som bor tættes på røgen.

Meldingen fra politiet var først, at røgen på grund af den lim, som findes i spånplader, kunne være giftig.

Senere har Beredskabsstyrelsens kemikalievagt vurderet, at røgen ikke er decideret farlig. Men røg fra ildebrande kan altid være skadelig at indånde.

Røgudviklingen fra branden har været så kraftig, at røgen har kunnet lugtes op til 20 kilometer væk.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.