Spændende navne på Sæby Jazzfestival

Pinse betyder én ting i Sæby - byen vil genlyde af seks dages fremragende jazz i alle genrer

Sæby byder på masser af jazz i pinsen, når Jazzfestivalen løber af stabelen fra den 14. til den 19. maj. Arkivfoto.

Sæby byder på masser af jazz i pinsen, når Jazzfestivalen løber af stabelen fra den 14. til den 19. maj. Arkivfoto.

SÆBY:Sæby byder for for fjerde gang velkommen til en Pinse fyldt med et skatkammer af fantastisk jazz.

- Hele byen kommer til at emme af jazz, når de gamle gårde, gader og stræder, restauranter og det store jazztelt på havnen bliver fyldt med et forventningsfuldt publikum og veloplagte orkestre, der spiller jazz for både store og små.

Her er virkelig jazz for enhver smag, så det er en god idé at studere programmet, så man kan få lidt af det hele med, fortæller turistchef Inger Grund - koordinator for Sæby Jazzfestival ”Jazz & Fisk”.

For enhver smag

Programmet i år er som sædvanligt bredt og alsidigt og byder på alt fra jazz for børn med Chapper, kendt som nisse fra årets julekalender, til nordiske kunstnere fra Sverige, Norge og Finland, unge talentfulde upcoming jazz-orkestre samt god gammel traditionel jazz - og alt derimellem.

På Sæby Torv spiller ”Chapper” kendte sange fra ”Ramasjang” og ”Fjernsyn for dig” for det yngste publikum, hvor du også kan møde de festlige ”Drunken Brothers Brass Band” og ”The Rascal Swing Band” kigger forbi og sætter gang i festen.

Norges Ambassade i Danmark har sørget for, at publikum får et spændende møde med den norske sanger og komponist Live Foyn Friis i JazzClash teltet på Sæby Havn. For få måneder siden fik hun prisen som Årets unge Jazzkomponist i Danmark, og hun glæder sig til at præsentere sit jazzband med klassiske strygere på jazzfestivalen.

Sjældent møde

- Vi byder også på et sjældent møde mellem en svensk jazzpianist, Mattias Nilson og en dansk digter Carl Jørgen Nielsen. Dem kan publikum opleve i ”Retfærdigheden” torsdag aften til ”Jazz og poesi”. Og fredag aften synger den finske jazzsangerinde Ida Olsonen sine egne, lyriske jazzsange på sit modersmål med sit danske orkester. Som noget nyt og spændende besøger nordjyske jazzsangerinde Line Mortensen for første gang jazzfestivalen med sit band ”Between the Lines”. Men mange nordjyder kender allerede Line Mortensen for nogle stærke jazzkoncerter, der har fået rigtig gode anmeldelser – så der er rigtig meget at glæde sig til, fortæller en begejstret Inger Grund.

God underholdning

Torungen Swing Kapell fra Arendal i Norge er tilbage i Sæby for tredje gang med masser af traditionel jazz, stærke musikere og garanti for en festlig oplevelse.

Karakteristisk for festivalen er, at der både er hyggelige jazzkoncerter med god Swing- og New Orleans-jazz.

Og det sker overalt - i gaderne, på Sæby Torv og i Sæby Museums gård, samtidig med at publikum kan møde en lang række koncerter med stærke, nordjyske talenter og upcoming jazzorkestre, der viser, hvor meget de mange, unge jazzmusikere har at byde på.

- Med Jazzfestivalen ønsker vi både at skabe god underholdning og hygge på gader og torve, og samtidig at udvikle en stærk platform for ung upcoming jazz, fortæller Inger Grund.

Se hele programmet på www.saebyjazzfestival.dk

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.