Spanien sat på plads: Banefireren vinder VM-bronze

Det danske 4000-meter-hold i banecykling vandt bronze ved VM i Minsk efter sejr over Spanien i medaljedyst.

Spanien sat på plads: Banefireren vinder VM-bronze

Det blev til dansk bronze i disciplinen 4000 meter holdforfølgelsesløb ved VM i banecykling.

Onsdag aften i hviderussiske Minsk vandt det danske hold sikkert over Spanien i bronzefinalen. Danmark klokkede tiden 3.59,821 minutter, mens spanierne fik tiden 4.05,569 minutter og var tæt på at blive indhentet af danskerne.

- Jeg er rigtig tilfreds med medaljen.

- Efter kvalifikationen var jeg en smule skuffet over, det ikke blev til en finale, men vi kunne under alle omstændigheder ikke have slået Australien, så nu er jeg rigtig glad for at vi opfyldt vores målsætning, siger banelandstræner Casper Jørgensen i en pressemeddelelse.

Tidligere onsdag leverede den danske kvartet bestående af Rasmus Quaade, Lasse Norman Hansen, Casper Folsach og Mathias Møller en tid, der lød på 4.00,841 minutter.

Danmark havde bedste tid af alle hold, lige indtil banecyklingens to stormagter Australien og Storbritannien sendte deres folk på banen og fik noteret de to hurtigste tider.

På forhånd så det godt ud for en dansk bronzemedalje, eftersom Spanien i indledende heat klokkede tiden 4.04,587 minutter.

Danmark vandt VM-guld i disciplinen i 2009 - blandt andet med landstræner Casper Jørgensen på holdet. Ingen af de fire ryttere fra dengang er dog med på det danske hold i Minsk.

Mens Danmark i år vandt bronze, så var det Australien, som snuppede guldet i finalen mod briterne.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.