Spanien snyder Kroatien for EM-kvartfinale

Spanien vandt 1-0 over Kroatien på et sent mål og er videre fra gruppe C ved EM sammen med Italien.

Spanien snyder Kroatien for EM-kvartfinale

Efter en gyserkamp i Gdansk kom de forsvarende europa- og verdensmestre, Spanien, mandag aften videre til kvartfinalerne ved EM i fodbold.

Spanien vandt 1-0 over Kroatien på et sent mål af indskiftede Jesús Navas, så først to minutter før tid kunne spanierne ånde lettede op.

Eftersom Italien var foran mod Irland i den anden kamp i gruppe C, var Spanien røget ud af EM med et nederlag, men det blev i stedet kroaterne, der endte med sorteper.

Spanien dominerede som ventet spillemæssigt i første halvleg, men de helt store muligheder blev det ikke til.

Andrés Iniesta blev efter 11 minutter spillet igennem af David Silva, men afslutningen på Kroatiens målmand, Stipe Pletikosa, blev alt for svag.

0-0 holdt sig ved pausen, og dermed så det langtfra ud til, at de italienske konspirationsteorier om et 2-2-resultat ville holde stik.

Spanien og Kroatien ville begge være videre med 2-2 på Italiens bekostning, præcist som det skete ved EM i 2004, da Danmark og Sverige sendte Italien ud med en 2-2-kamp.

I anden halvleg fik Kroatiens Ivan Rakitic en stor chance, men Iker Casillas reddede hans hovedstød, og Rakitic formåede ikke at omsætte returbolden til en scoring.

Til sidst fik Jesús Navas scoret til 1-0, men dramaet var ikke slut.

Kroatien jagtede desperat den 1-1-udligning, som ville have sendt dem videre sammen med Spanien på Italiens bekostning, fordi italienernes 2-0-sejr over Irland så ikke ville have været nok.

Det endte dog med, at forhåndsfavoritterne Spanien og Italien går videre til kvartfinalerne.

Spanien vinder gruppen med syv point, mens italienerne snupper andenpladsen med fem point.

/ritzau/