Spanien tæt på generalprøve-fiasko mod Kina

Spanien måtte nøjes med en 1-0-sejr over Kina i den sidste test inden EM i Polen og Ukraine.

Spanien tæt på generalprøve-fiasko mod Kina

Alt andet end en sejr ville have været en skidt optakt på det forestående VM, og derfor har holdkammeraterne på det spanske landshold god grund til at takke David Silva.

Manchester City-spilleren sørgede nemlig med sin scoring i det 84. minut for den 1-0-sejr over Kina, der giver holdet arbejdsro i den sidste uge frem mod den første EM-kamp mod Italien på søndag.

Silva selv sender dog roserne og takken videre til Barcelonas Andres Iniesta, der førte bolden ind i straffesparkfeltet og forbi målmanden, inden han serverede læderet for fødderne af målscoreren.

- Andres gjorde det nemt for mig, så jeg bare skulle prikke den ind. Han er en fantastisk spiller, lød det efter kampen fra Silva.

Når sejren ikke blev større, skyldes det ikke mindst en flot indsats af kineserne, der trænes af den tidligere spanske landsholdsspiller Antonio Camacho.

Kineserne havde et par store chancer i første halvleg, og først med indskiftningen af blandt andre Iniesta og Chelsea-angriberen Fernando Torres begyndte spanierne for alvor at blive farlige.

Spanien er både forsvarende europamester og verdensmester. Lykkes det at hente endnu et trofæ i Polen og Ukraine, vil det være første gang, at et europæisk landshold vinder tre store mesterskaber i træk.

/ritzau/