Spaniens Costa kunne have valgt at spille for Brasilien

Diego Costa kommer til VM med Spanien, men Brasilien var også en mulighed. Selv benægter han.

Slagsmålet om Atletico Madrid-angriberen Diego Costa har været gang i nogen tid.

Han debuterede på det spanske landshold i en testkamp mod Italien i marts, men forinden havde han også spillet et par testkampe for sit fødeland Brasilien.

Han blev imidlertid vraget til brasilianernes Confederations Cup-trup sidste sommer, og det har formentlig fået ham til at vende sit fødeland ryggen.

Fredag udtrykte Brasiliens landstræner Luiz Felipe Scolari frustration over, at Costa havde valgt Spanien.

Brasiliens problem var, at man som VM-arrangør ikke spillede officielle landskampe, men kun testkampe, og dem bliver spillerne ikke bundet til nogen nation af.

Scolari siger, at han ringede til Diego Costa to gange og talte om, at angriberen kunne spille VM med Brasilien.

- Problemet er, at der er andre interesser bag det hele. Når en spiller som Diego Costa får spansk statsborgerskab, åbner det en masse døre i Europa, vrissede træneren.

Costa benægter lørdag at have haft den slags samtaler. Han siger, at den eneste landstræner, som kontaktede ham, var Spaniens Vicente del Bosque.

- Scolari ringede aldrig til mig. Del Bosque var den eneste, som viste interesse for mig. Han inviterede mig på mad og fik mig til at indse, at jeg indgik i hans VM-planer, siger Diego Costa, som er i Washington med Spaniens VM-hold.

- Jeg er brasilianer. Det er der ikke ændret på. Men jeg vil vinde VM med Spanien, siger han.

Costa udgik med en skade i Champions League-finalen i slutningen af sidste måned, men er meldt klar til Spaniens testkamp mod El Salvador lørdag aften.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.