Spaniens Sanchez sikrer sig ny periode som premierminister

Pedro Sanchez har med snæver margin sikret sig støtte til at kunne fortsætte som premierminister i Spanien.

Pedro Sanchez kan fortsætte som spansk premierminister. Det står klart, efter at hans regering tirsdag blev godkendt med et snævert flertal i det spanske parlament.

Pedro Sanchez kan fortsætte som spansk premierminister. Det står klart, efter at hans regering tirsdag blev godkendt med et snævert flertal i det spanske parlament.

MADRID:Spaniens fungerende premierminister, Pedro Sanchez, har tirsdag ved en afstemning i parlamentet sikret sig en ny periode på posten.

Den socialdemokratiske Sanchez fik støtte fra 167 parlamentsmedlemmer, mens 165 stemte imod. 18 parlamentsmedlemmer afholdt sig fra at stemme.

Sanchez blev søndag afvist ved en afstemning i parlamentet. Her opnåede han ikke de 176 påkrævede stemmer i det 350 medlemmer store parlament.

Den 47-årige premierminister havde dog en ny chance tirsdag.

Her havde han - ulig ved søndagens afstemning - blot brug for et simpelt flertal. Det vil sige flere jastemmer end nejstemmer.

Sanchez havde på forhånd landet en aftale med det catalonske parti, ERC, der havde lovet at afholde sig fra at stemme.

ERC og socialdemokratiske PSOE er blevet enige om at indlede forhandlinger mellem Spaniens regering i Madrid og den catalonske regering i Barcelona.

Det skal "løsne op for den politiske konflikt om Cataloniens fremtid og etablere et grundlag for dens løsning", lød det for nogle dage siden.

I november vandt det spanske socialistparti parlamentsvalget, men fik ikke flertal. Partiet fik 120 sæder i parlamentet, hvilket var tre færre end ved valget i april.

Kort efter efterårets valg lavede Sanchez en aftale med venstrefløjspartiet Podemos om at danne en koalitionsregering.

Tilsammen har de to partier 155 pladser, og fordi Sanchez havde sikret sig at partiet ERC - og en andre række små partier - ikke stemte ved tirsdagens afstemning, kunne han sikre sig endnu en periode som premierminister.

Pedro Sanchez blev første gang premierminister i Spanien i juni 2018, men han har haft vanskeligt ved at holde på regeringsmagten. Derfor måtte spanierne til stemmeurnerne to gange i løbet af 2019.

/ritzau/Reuters/dpa

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.