Spaniens socialistleder går af

De spanske socialister skal have ny leder. Det kan betyde, at Spanien langt om længe får en ny regering.

Ritzau
Pedro Foto: Reuters/© Juan Medina / Reuters
Udland 1. oktober 2016 20:58

Lederen af de spanske socialister, Pedro Sanchez, går af, siger en af hans rådgivere til AFP.

Nyhedsbureauet Reuters citerer en partikilde for samme oplysning.

Det sker midt under Spaniens dybe regeringskrise, hvor parlamentet siden december har haft problemer med at finde frem til en regering trods to valg.

Men afsættelsen af den socialistiske partiformand kan muligvis tø den fastfrosne situation op.

Lørdag har omkring 300 medlemmer af Det Socialistiske Parti holdt møde i Madrid. En stor del af deltagerne krævede, at Sanchez skulle gå af.

Det skyldes, at Sanchez har stået fast over for lederen af det konservative PP-parti, den fungerende premierminister Mariano Rajoy, der ved valgene har fået flest stemmer, uden at han dog har fået flertal.

Striden mellem de to har været med til at blokere for bestræbelserne på at danne en ny regering.

Rajoy har på grund af den spegede sammensætning i parlamentet været tvunget til at forhandle om at danne en mindretalsregering, men den blev ikke godkendt i parlamentet i september.

Socialisterne blokerede.

Socialisterne har haft interne problemer i måneder. Senest er stemningen kommet i kog, fordi 17 af de 35 medlemmer af partiets ledelsesgruppe i samlet flok forlod gruppen i et forsøg på at presse Sanchez ud.

Modstanderne af Sanchez ønsker, at socialisterne skal bruge deres 85 mandater i parlamentet til at løse op for den fastlåste politiske situation og tillade, at Rajoy danner regering.

De socialistiske parlamentarikere skal ikke stemme for hans regering, men undlade at stemme ved tillidsafstemningen, mener Sanchez-modstanderne.

/ritzau/AFP

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...