Italien

Spansk ekstase i Kijev

Italien fik klø og tabte 0-4, da Spanien blev historiske med den tredje slutrunde-triumf i træk

Jordi Alba i jubel efter sin scoring til 2-0. Foto: Scanpix

Jordi Alba i jubel efter sin scoring til 2-0. Foto: Scanpix

UKRAINE: Flere var begyndt at tvivle på Spanien. Men søndag gjorde det spanske landshold alle tvivlerne til skamme.
Vicente del Bosques stjernespillere var nemlig aldeles suveræne, da de søndag slog Italien med 4-0 i EM-finalen i Kijev og genvandt EM-titlen i ren opvisningsstil.
David Silva, Jordi Alba, Fernando Torres, Juan Mata scorede målene for spanierne, der nu har vundet tre store slutrunder i træk.
De forsvarende europa- og verdensmestre har fået en del kritik under EM. Men mod Italien var det slet ikke så ”kedeligt”, men fremragende underholdning fra start til slut fra spaniernes side.
Efter et kvarter blev det italienske forsvar splittet helt fra hinanden. Bolden var på vej ud til målspark, da Cesc Fabregas nåede bolden ved baglinjen og sendte den bagud til David Silva, der headede Spanien i front med 1-0.
Pasningsspillet og de dybe stikninger var på højt niveau, og kort før pausen blev Jordi Alba sendt af sted i en-mod-en mod Italiens målmand, Gianluigi Buffon. Den nyslåede Barcelona-spiller var helt upåvirket og udplacerede Buffon til en spansk 2-0-føring.
Italien, der har været EM-turneringens måske største overraskelse, fik tidligere i turneringen 1-1 mod spanierne. Men denne gang måtte de azurblå spillere løbe mange forgæves meter, når modstanderne kørte bolden rundt.
Kreatøren Andrea Pirlo fik aldrig sat sine medspillere i scene, og den dobbelte målscorer fra 2-1-sejren over Tyskland i semifinalen, Mario Ballotelli, så publikum i Kijev ikke meget til.
Oveni de spillemæssige problemer måtte landstræner Cesare Prandelli efter kun 20 minutter rokere om i midterforsvaret på grund af en skade.
Det gjorde det heller ikke nemmere, at Thiago Motta måtte bæres fra banen på en båre efter pausen. Motta var netop sendt på banen, og Prandelli havde dermed brugt alle sine indskiftnings-muligheder.
Med en spiller i undertal lykkedes det aldrig for italienerne at skabe spænding om finale-sejren til Spanien. I stedet kunne indskifterne Fernando Torres og Juan Mata i slutfasen øge til 3-0 og 4-0 for de forsvarende titelholdere.
/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden