Spansk fodbold nærmer sig kollektiv tv-aftale

De spanske fodboldklubber er ikke langt fra at få indført kollektive tv-aftaler for landets bedste ligaer.

Meget tyder på, at spansk fodbold, ligesom de andre store europæiske ligaer, snart er klar til at lave kollektive tv-aftaler for landets bedste fodboldligaer.

Ifølge Reuters fortæller en kilde tæt på forhandlingerne, at parterne mødes torsdag eftermiddag, og at en aftale kan være tæt på.

- Spaniens politikere mødes i eftermiddag (torsdag, red.) for at diskutere muligheden for salg af kollektive tv-rettigheder, siger kilden ifølge nyhedsbureauet.

De spanske klubber har som den eneste store europæiske liga fortsat individuelle tv-aftaler, hvilket i udpræget grad favoriserer især storklubberne Real Madrid og FC Barcelona rent økonomisk.

Det er de mindre klubber ikke overraskende trætte af, men nu ser det altså ud til, at de snart kan få en større bid af den økonomiske kage.

Eksperter i Spanien vurderer ifølge Reuters, at en kollektiv tv-aftale vil kunne indbringe klubberne samlet set omkring 7,5 milliarder kroner om året.

Selvom der skulle komme en aftale i stand inden længe, forventes det, at den først vil træde i kraft til 2016/2017-sæsonen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.