Spansk pølse med italiensk salat

Ja det kan lyde som en noget eksotisk kombination, men forklaring følger. På grillen er pølsen stadig topscorer i den danske sommerspise fra havens grill. Og der produceres efterhånden et gevaldigt udbud af særlige pølsetyper, men i forhold til udvalget i det sydeuropæiske så er kvaliteten af de danske pølser meget ringe og kontrasten stor. Jeg ved ikke helt, hvad der er gået galt i den danske pølseproduktion, men forbrugerne er vist mere fokuseret på prisen end på indholdet. Men som Isabel Allende sagde, så er det ingen kunst at forkulle en pølse på en grill. Kunsten er at finde den rette og velsmagende pølse. Der findes bl. a. i Skagen en producent, der holder hånd-værksmæssige traditioner i hævd og fremstiller kødfulde og velsmagende pølser, og hvorfor ikke gøre selv et traditionelt måltid som gril-lede pølser til en gastronomisk oplevelse. Hvad laver så en italiensk salat på afveje i det spanske køkken, ja spanierne kigger også lidt underligt på én, når man prøver at forklare, at vi i Danmark kalder det italiensk salat, og så forstår man, at kulturers forskellighed, når de små rystede på hovedet og leder samtalen videre, som om de ikke hørte ordet italiensk. Men denne salat, som jeg har oplevet i flere forskellige udgaver minder mest om italiensk salat - dog altid tilsat kartofler i små tern, majonæse og forskellige grønsager. Man får den ofte serveret på Tapas-barer og som appetitvækker inden måltidet. Og fyldet kan som sagt variere til også at lege rejesalat eller hønsesalat. Salaten er velegnet til krydrede pølser, hvor den milde smag neutraliserer pølsens krydrede smag. Men husk på, at denne salat også gør det ud for dyppelse til pølsen, så glem alt om sennep og ketchup for en stund og nyd en variation.