Spansk VM-stjerne skifter til nystartet New York-klub

David Villa har skrevet en treårig kontrakt med New York City FC, der i 2015 træder ind i Major League Soccer.

Det har været en offentlig hemmelighed længe, men mandag eftermiddag er det blevet en realitet: Den spanske landsholdsstjerne David Villa skifter til New York City FC, der fra 2015 skal spille i den amerikanske MLS-liga.

Den tidligere EM-topscorer har skrevet en treårig kontrakt med den nystartede klub, der er fællesejet af Manchester City og baseballklubben New York Yankees.

- Dette er et historisk og spændende øjeblik for City-familien og opbygningen af New York City Football Club, siger administrerende direktør Ferran Soriano ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Jeg kender David rigtig godt, han er en af verdens bedste fodboldspillere, en ægte vinder og på et godt punkt i sin karriere. Jeg er sikker på, at newyorkerne vil nyde at se ham spille for byen, lyder det fra Soriano.

David Villa benyttede den forgangne weekend til at takke tilhængerne af Atlético Madrid, hvor han spillede i den netop overståede sæson og var med til at vinde det spanske mesterskab.

Den 32-årige angriber spillede tidligere med stor succes for Valencia og Barcelona, men nu går turen altså mod USA og en klub, der endnu ikke har andre spillere end Villa på kontrakt.

- Jeg vil hjælpe MLS med at vokse ved at spille, arbejde hårdt, score mål og dermed prøve at gøre New York City FC til det bedste hold i ligaen, lover David Villa.

Den nye New York-klub kommer til at spille sine hjemmekampe på Yankee Stadium i Bronx.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.