Spanske klø til rådvilde håndboldpiger

Danmark spillede forfærdeligt og tabte 21-24 til Spanien i kvindernes OL-håndboldturnering. Tæt på OL-farvel.

Spanske klø til rådvilde håndboldpiger

Det er svært at se, hvordan det skulle kunne lykkes for det danske kvindelandshold i håndbold at gå videre fra indledende gruppe ved OL i London.

Med nederlaget til Spanien på 21-24 onsdag aften efter 9-14 ved pausen er holdet i værste fald nødt til at slå begge sidste års VM-finalister, Frankrig og Norge, i de sidste to kampe i gruppespillet.

Det er ikke rigtigt noget realistisk scenarie, hvis holdet fortsætter som mod spanierne, hvor ikke meget lykkedes for Jan Pytlicks mandskab.

Det så allerede skidt ud efter bare 20 minutter og stillingen 13-6 til Spanien.

Pytlick havde allerede da brugt sine to timeouts i første halvleg, og han havde skiftet så meget ud i forsøget på at finde løsninger, at alle spillere havde været inde på banen.

Men ingen af dem slog til, og intet fungerede. Selv da spanierne efterfølgende holdt en scoringspause på ni minutter, kunne Danmark ikke udnytte det.

Normalt plejer den slags at kunne vende en kamp på hovedet, men denne gang slap det ustraffet igennem.

Det var først og fremmest det offensive spanske forsvar, der voldte danskerne problemer.

Som mod Sydkorea forleden havde Danmark svært ved at spille sig forbi de aggressive spaniere, der konstant lå helt fremme i ansigtet på deres modstandere.

De var heller ikke fedtede med tacklingerne og skræmte på den måde måske danskerne fra at prøve at søge tættere mod mål.

Det blev ved ufarlige forsøg udefra, som målmand Silvia Navarro - Danmarks onde ånd fra VM-bronzekampen sidste år - ikke havde problemer med at redde.

To spanske udvisninger mod slutningen af anden halvleg gav dog en lille åbning for danskerne, der nåede op på to måls afstand kort før tid, men spanierne fik dog sat proppen i.

Danmark mangler fortsat at spille en hel kamp på godkendt niveau ved OL-turneringen, og spørgsmålet er, om det nogensinde når til at klikke for holdet i London, inden det er for sent.

Næstsidste chance i gruppespillet er på fredag, hvor modstanderen hedder Norge i en kamp, der spilles klokken 22.15 dansk tid.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.