Udland

Spanske Rajoy erkender fejl i korruptionsskandale

Der er begået fejl, men den spanske premierminister nægter at have modtaget sorte penge i korruptionssag.

Spanske Rajoy erkender fejl i korruptionsskandale

Den spanske premierminister, Mariano Rajoy, erkender, at han har begået fejl i sin håndtering af en større korruptionsskandale, men han nægter, at han eller andre partiledere har modtaget sorte penge.

I januar kom der beskyldninger frem om, at en tidligere kasserer i Rajoys parti, Luis Bárcenas, har givet kuverter med kontanter til premierministeren og andre toppolitikere. Det er første gang, at Rajoy har indrømmet fejl, siden beskyldningerne kom frem.

- Jeg kan opsummere det i tre ord: "Jeg tog fejl". Jeg beklager, men det er sådan, det var. Jeg stolede fejlagtigt på en, som vi nu ved ikke fortjente det, siger Rajoy.

Den spanske premierminister afviser fortsat at forlade posten efter beskyldningerne.

- Intet, der har med denne sag at gøre, forhindrer mig i at regere, siger Rajoy under en debat i det spanske parlament.

Kassereren, Luis Bárcenas, der har været i politiets varetægt siden 27. juni, har tidligere benægtet eksistensen af foretagendet, der ifølge anklagerne gik ud på at kanalisere bestikkelse fra spanske virksomheder videre til politikerne fra 1991 til 2009.

Rajoy er blevet kritiseret for at have opretholdt kontakten med Bárcenas gennem tekstbeskeder så sent som i januar.

Både den spanske premierminister og andre topfolk i hans konservative parti, Partido Popular, er beskyldt for i årevis at modtage sorte penge.

Ifølge retskilder fortalte Bárcenas, at han har givet Rajoy og partikollegaen Dolores de Cospedal konvolutter indeholdende 45.000 euro hver i 2009 og 2010.

Kassereren sagde desuden, at en advokat nær Cospedal har tilbudt ham 500.000 euro, hvis han undlod at røbe sine tidligere kolleger.

Selvom Rajoy nægter, at han har gjort noget forkert, er mange spaniere, der oplever hårde økonomiske tider, alligevel vrede, og oppositionspolitikere kræver premierministerens afgang.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.