Spar Nord får bedste resultat i syv år

Årsregnskabet for 2014 viser en vækst i overskuddet på 35 millioner kroner i forhold til 2013, men banken sluttede året med underskud

Lasse Nyby kalder resultatet i 2014 for ”tilfredsstillende”. Arkivfoto: Claus Søndberg <i>Pressefotograf Claus Søndberg</i>

Lasse Nyby kalder resultatet i 2014 for ”tilfredsstillende”. Arkivfoto: Claus Søndberg Pressefotograf Claus Søndberg

AALBORG:Spar Nords resultat før skat voksede i 2014 med 35 millioner kroner sammenlignet med 2013 og landede på 705 millioner kroner før skat - det bedste resultat før skat siden 2007.

Efter skat blev resultatet på 614 millioner kroner. Det er en stigning fra 536 millioner kroner i 2013.

Fremgangen skyldes især en stor kursgevinst på salget af Spar Nords aktiepost i Nets i løbet af 2014.

Administrerende direktør i Spar Nord Lasse Nyby betegner regnskabet som ”tilfredsstillende”.

Sluttede med underskud

Spar Nords nedskrivninger på udlån steg i 2014 med 90 millioner kroner til 493 millioner kroner, og det er altovervejende de vanskelige vilkår i landbruget som følge af handelskrisen mellem EU og Rusland, der får nedskrivningerne til at stige.

- Både privatkunderne og erhvervskunderne får det bedre og bedre, men situationen i landbruget er ganske alvorlig, og vi kan desværre endnu ikke se enden på de betydelige udfordringer, som sektoren står over for, konstaterer Lasse Nyby.

En kraftig vækst i nedskrivninger på svage udlån i 4. kvartal sidste år betød, at banken isoleret set fik et underskud på 22 millioner kroner i årets tre sidste måneder.

For 2015 forventer Spar Nord at realisere en basisindtjening før nedskrivninger på niveau med 2014 korrigeret for ekstraordinære forhold vedrørende salg af Nets-aktier og skift af datacentral.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.