EMNER

Spar Nord gik glip af Fionia

Den kriseramte fynske bank solgt til Nordea for 900 millioner koner

Lasse Nyby tager auktionens resultat med sindsro: Vi havde et klart billede af, hvad Fionia var værd. Nordea var åbenbart parat til at give mere.

Lasse Nyby tager auktionens resultat med sindsro: Vi havde et klart billede af, hvad Fionia var værd. Nordea var åbenbart parat til at give mere.

AALBORG:Det bliver ikke Spar Nord Bank, der overtager den kriseramte Fionia Bank. Det bliver i stedet Nordea, der med et bud på 900 millioner overtager den fynske bank. Det bud var Spar Nord ikke i nærheden af. - Det beløb, som banken nu bliver handlet til, ligger væsentlig over det, vi bød, oplyser Spar Nord Banks adm. direktør Lasse Nyby. - Vi har brugt hele sommeren på at analysere Fionia Bank. Derfor havde vi et klart billede af, hvad den var værd. Vi kan blot konstatere, at Nordea åbenbart var parat til at give mere, siger Lasse Nyby. Fionia Bank ejes i øjeblikket af det statslige selskab Finansiel Stabilitet, der stod for auktionen. Foruden Spar Nord Bank og Nordea havde også Lån & Spar Bank samt Føroya Bank meldt sig som interesserede købere. Spar Nord Bank har i dag kun to filialer på Fyn, i Odense og Middelfart. Banken vil fortsat gerne udvide på øen, men det kommer næppe til at ske gennem overtagelse af andre pengeinstitutter. - Jeg har svært ved at se, at der bliver andre banker til salg på Fyn. Så den eneste måde, vi kan udvide på, er selv at starte nye filialer op, siger Lasse Nyby. Han peger på Svendborg og Nyborg som oplagte byer for Spar Nord at etablere sig i. Bankens strategi er kun at etablere nye filialer i byer med mindst 25.000 indbyggere.