Danmark

Spar penge - bestil din efterårsferie nu

Det betaler sig at planlægge hjemmefra

Arkivfoto

Arkivfoto

DANMARK:Det er nu, du skal slå til, hvis du vil til en af Europas storbyer i efteråret med familien, kæresten eller veninderne, og ikke vil have flået din pengepung.

En undersøgelse fra hotelsøgemaskinen Trivago viser, at det ikke nødvendigvis er billigere at være i meget god tid eller vente til sidste øjeblik med at booke det hotel, du skal bo på.

- Det ideelle er at bestille hotelværelset 20-40 dage inden afrejsedatoen, siger Vibe Fogh-Andersen fra Trivago.

Det vil altså sige, at du ikke skal vente alt for mange dage med at bestille turen til London, Paris eller en af de andre europæiske storbyer i efteråret. Og faktisk er der flere penge at spare, hvis du samtidig undersøger de seværdigheder, du vil se på din destination.

Planlæg hjemmefra

- Mit bedste råd er, at man planlægger så meget, man kan, hjemmefra. Søg efter lokale rejseblogs - de, der bor der, er jo trods alt eksperter, siger blogger på rejseblokken.dk, Lone Holm, til Ritzau Fokus.

Hun foreslår, at man undersøger seværdighedernes hjemmesider for at se, om de for eksempel har gratis entré på en bestemt ugedag, eller om man kan købe billigere billetter online.

For eksempel kan du spare 20 procent ved at købe billetter til pariserhjulet London Eye ved Themsen hjemmefra.

En fast track-familiebillet til to voksne og to børn koster 100 pund, og så kan I springe køen over - hvem gider at bruge sin efterårsferie på at vente?

På museet Louvre i Paris og Colosseum i Rom er der gratis entré den første søndag i hver måned. Man risikerer dog at skulle ”betale” ved at stå i kø og få lettere klaustrofobiske fornemmelser sammen med de mange andre, der også gerne vil spare.

- Det hænger desværre sammen, og så må man jo vælge, om man vil spare tid eller penge, siger Lone Holm.

Gratis glæder

Hun anbefaler også, at man husker de mange glæder, som altid er gratis: de smukke parker og Notre Dame i Paris, gamle kirker i Rom og museer i London - herunder Natural History Museum, som er børnevenligt og især er kendt for sin store dinosaurus-udstilling. Der findes også lokale i mange byer, som gerne vil guide dig rundt gratis, fortæller Lone Holm.

I mange europæiske hovedstæder kan man købe et såkaldt ”City Pass”, som giver fri adgang til flere seværdigheder og offentlig transport.

Men ifølge Lone Holm bør man overveje det nøje, inden man køber. Vær sikker på, at du når at udnytte det så meget, at det betaler sig.

- Medmindre man gerne vil nå fire steder om dagen og køre meget med tog og bus, ser det dyrt ud. Måske er idéen god, hvis man har det i mange dage og kan bruge gratis transport hele ferien, siger Lone Holm.

Fakta: Her køber du seværdigheds-billetter online

- London Eye, London - www.londoneye.com
- Colosseum, Rom - http://www.rome-museum.com
- Billetter til seværdigheder i hele verden - http://www.getyourguide.com/

/ritzau/FOKUS

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.