Spar penge på ny iPhone

Se vores pristjek her

Mathias Sinius Mølgaard
Apple Inc CEO Tim Cook discusses the iPhone during an Apple media event in San Francisco, California, U.S. September 7, 2016. Reuters/Beck Diefenbach
14. september 2016 20:12 - Opdateret 14. september 2016 20:22

Den 16. september er ventetiden forbi for landets iPhone-elskere, når den nyeste version, iPhone 7, bliver frigivet herhjemme. Allerede nu kan du faktisk forudbestille telefonen hos Apple.

Før du går ind på Apples danske side og trykker på køb-knappen, kan det dog være en god idé at undersøge priserne i de andre EU-lande, for der kan være penge at spare.

Et pristjek, som Ritzau Fokus har foretaget blandt EU’s største lande og USA, viser nemlig, at du i EU kan spare over 500 kroner på at købe den nye iPhone i et andet land. Det gør sig særligt gældende i Storbritannien, hvor man kan spare 573,98 kroner på den nye iPhone 7 Plus i forhold til prisen herhjemme.

Og der ingen grund til at frygte, at man som forbruger mister sine fortrydelses- og reklamationsregler, hvis man køber ind i udlandet frem for i Danmark. Det fortæller Lars Arent, der er leder i Forbruger Europa.

- Der er ikke nogen grund til ikke at få glæde af den bedste pris inden for EU’s grænser. Vi kan bare glæde os over, at de klassiske fortrydelses- og reklamationsregler er strømlinet i hele EU. Det vil sige, at de to års reklamationsret også gælder, hvis du køber en vare i et andet EU-land, siger han til Ritzau Fokus.

Til gengæld skal man være opmærksom på, at Apples egen garanti kan kræve, at du sender telefonen tilbage til det land, hvor du har købt den i tilfælde af reklamation.

Det har ikke været muligt at få et svar fra Apple i forhold til dette spørgsmål, så det anbefales, at man forhører sig hos Apples kundeservice, hvis man ønsker at være sikker inden sit køb.

Vælger du til gengæld at købe din nye iPhone i USA, er reglerne helt anderledes, selv om priserne er meget tiltrækkende. Her kan man nemlig købe iPhone 7 til blot 4283,24 kroner, som er 1500 kroner under prisen herhjemme.

Men gør man det, skal man ifølge Lars Arent også være opmærksom:

- Som forbruger er du ude i et andet game, når du vælger at handle i USA. Gør du det, forsvinder alle de forbrugerrettigheder og bestemte love, som du har inden for EU’s grænser, siger han.

Køber du telefonen via internettet i USA, kommer du også til at betale 25 % dansk moms samt gebyrer ved indførslen. Du må nemlig kun indføre varer for under 1150 kroner, hvis du vil undgå at betale dansk moms, og dermed forsvinder besparelsen.

Vælger man at købe sin nye iPhone 7 i udlandet, skal man også være opmærksom på, at der naturligvis kommer fragtgebyrer på købet, med mindre man er så heldig at kunne foretage købet i forbindelse med en ferie i det pågældende land.

Derudover vil strømstikket også være anderledes end herhjemme, hvis du eksempelvis køber telefonen i USA eller Storbritannien.

Fakta:

Det koster den nye iPhone i de forskellige lande:

- Danmark: iPhone 7: 5799 kroner. iPhone 7 Plus: 6899 kroner

- Storbritannien: iPhone 7: 5269,39 kroner. iPhone 7 Plus: 6325,02 kroner

- Tyskland: iPhone 7: 5651,19 kroner. iPhone 7 Plus: 6693,57 kroner

- Frankrig: iPhone 7: 5728,64 kroner. iPhone 7 Plus: 6768,02 kroner

- USA: iPhone 7: 4283,24 kroner. iPhone 7 Plus: 5075,21 kroner

Priserne er udregnet efter de øjeblikkelige valutakurser den 9. september 2016.

Kilde: Apple.com

/ritzau/FOKUS

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...