Hele landet

Spar tid og penge med disse køkkenhemmeligheder

Vil du undgå madspil og spare tid på køkkenrengøringen? Så læs med her

Foto: Nicolas Cho Meier

Foto: Nicolas Cho Meier

HELE LANDET: Der kan spares både tid og penge, hvis du følger disse simple køkkenråd.

Undgå rådne æg og revner

1. Er æggene rådne? Hvis du er usikker på, om dine æg er for gamle, kan du komme dem ned i et glas vand. Hvis ægget synker til bunds, kan du sagtens spise det, men hvis det flyder, er det dårligt.

2. Prik dine æg: Hvis du gerne vil undgå at dine æg revner og flyder ud i vandet, når du koger dem, så bør du huske at prikke dem med en nål. Prik ægget i toppen eller bunden og kom det bagefter ned i vandet.

Lækre og sprøde grøntsager

1. Forlæng holdbarheden på dine grøntsager: Hvis du er træt af, at dine grøntsager hurtigt bliver for gamle, skal du blot lægge dem ovenpå et stykke køkkenrulle i køleskabet. Papiret suger overskydende fugt, som dannes af grøntsagerne.

2. Sprøde grøntsager: Nogle gange bliver grøntsager, især gulerødder, kedelige og bløde. For at genvinde sprødheden kan du komme dem i skål med koldt vand i køleskabet.

Gem dine chilier til vinteren

1. Få mere saft ud af dine frugter: Når du skal lave juice, er det en god idé at rulle dine frugter frem og tilbage henover køkkenbordet inden brug. På den måde frigives saften i frugten, og du får mere smag til din juice.

2. Brune bananer: For at undgå, at dine bananer bliver brune, er det en god idé ikke at skille dem fra hinanden. Hvis bananerne bliver sammen i bananklasen holder de sig meget bedre.

Aldrig mere tør kage

1. Nej tak til tør kage: Hvis dine muffins er daggamle og kedelige, så kom en smule vand på dem. Kom dem derefter i en papirpose og i ovnen i 10 sekunder.

2. Undgå hårde småkager: Hvis du opbevarer dine småkager sammen med andre kager, vil de hurtigt blive hårde. Undgå at lægge de sprøde kager sammen med de bløde – de sprøde kan blive bløde og de bløde kan blive hårde.

Pasta, ris og salt

1. Kom ris i din salt: Hvis du har problemer med, at dit salt klumper eller bliver hård, så kan du med fordel komme lidt ris ned i saltbøssen. Ris absorberer nemlig den kondens, der kan opstå nede i saltbøssen.

2:Smid ikke din kogte pasta ud: Pasta er ofte kedeligt dagen efter, det er kogt. Opbevar det i en plastikpose i køleskabet og kom det i en gryde med allerede kogende vand i få sekunder. På den måde bliver pastaen igen til at spise.

3. Hvis du har oversaltet din mad: Hvis du ved et uheld er kommet til at oversalte eksempelvis din suppe, kan du prøve at komme skiver af rå kartoffel eller æble ned i. Efter 10 minutter vil kartoffel- og æbleskiver have absorberet saltet.

4:Når du har kogt for meget ris: Hvis du er kommet til at koge mere ris, end du kan spise, kan du nemt lave risbudding ud af resterne. Tilsæt blot smør, kanel, sukker og mælk - så har du en lækker dessert.

5:Når din mælk er brændt på: Hvis din mælk er brændt på, kan du tilsætte en lille smule salt. Det fjerner den lidt brændte lugt og smag.

Duftsafari i skumringen

1. Kalk i køkkenet: Hvis eksempelvis dine gryder hurtigt bliver kalkede, kan du komme et par dråber eddike ned i. Kør rundt med opvaskebørsten i få sekunder, inden du vasker gryden med sæbe. Det samme kan du gøre med din køkkenvask.

2. Red din brændte stegepande: Hvis din stegepande er blevet brændt i bunden, kan du lægge den med bunden i vejret i en balje og komme vand i – blot så det lige akkurat dækker bunden af stegepanden. Kom lidt bagepulver og 4-5 skefulde salt på stegpanden og lad det ligge natten over. Næste morgen kan du forsigtigt fjerne det brændte med en gummi-spatel.

3. Ketchup som rengøringsmiddel: Du kan med fordel anvende ketchup, når du skal polere dine kobberting. Brug en lille smule ketchup og tør med en ren klud.

Is-kaffe

Gem din kolde kaffe: I stedet for at hælde din kolde kaffe ud, kan du nemt forvandle det til isterninger. Næste gang du laver en iskaffe, vil isterningerne af kaffe ikke fortynde din drik.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.