Dronninglund

Spareidé er ikke spiselig

Politikere gav løfter til forældre om at droppe flere spare-forslag, blandt andet om at flytte elever mellem to byskoler

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Der blev lyttet intenst til de mange tal, der kom på bordet fra politikernes side. Foto: Hans Ravn

BRØNDERSLEV/DRONNINGLUND:Et af de mest udskældte forslag i forbindelse med besparelser på 2017-budgettet er ikke politisk spiseligt. Det er at flytte overbygningen fra Skolegades Skole til Søndergades Skole i Brønderslev.

Det kunne formand for børne- og skoleudvalget, Lone Birkmose Lex (V), fortælle på kommunens budgetmøde i Brønderslev Hallerne.

Forældre truede med at flytte deres børn, hvis forslaget føres ud i livet.

Af de 250, der deltog i budgetmødet, var de 130 alene forældre, der var mødt for at vise deres utilfredshed med nogle af spareforslagene på børne- og skolemrådet.

Det store antal forældre betød, at planerne for borgermødet måtte ændres. De forældre, der var interesseret i specielt besparelserne på børne- og skoleområdet blev samlet i aktivitetshallen efter introduktionen.

Der var lagt op til drøftelser i fem grupper, men da der mødte så mange forældre, fik aftenen et anderledes forløb for børne- og skole-området.

Direktør for børn og kultur, Henning Risager, formand for udvalget, Lone Birkmose Lex, og næstformand Peter H. S. Kristensen, gennemgik spareforslagene i detaljer, og besvarede spørgsmål.

Et andet af de områder, der heller ikke er politisk stemning for, er at droppe svømmeundervisningen.

Der skæres heller ikke i normeringen i børnehaverne.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.