Spareidé er ikke spiselig

Politikere gav løfter til forældre om at droppe flere spare-forslag, blandt andet om at flytte elever mellem to byskoler

Esben Heine
Mikael Klitgaard præsenterede budgettet.
Dronninglund 1. september 2016 05:42

BRØNDERSLEV/DRONNINGLUND: Et af de mest udskældte forslag i forbindelse med besparelser på 2017-budgettet er ikke politisk spiseligt. Det er at flytte overbygningen fra Skolegades Skole til Søndergades Skole i Brønderslev.

Det kunne formand for børne- og skoleudvalget, Lone Birkmose Lex (V), fortælle på kommunens budgetmøde i Brønderslev Hallerne.

Forældre truede med at flytte deres børn, hvis forslaget føres ud i livet.

Af de 250, der deltog i budgetmødet, var de 130 alene forældre, der var mødt for at vise deres utilfredshed med nogle af spareforslagene på børne- og skolemrådet.

Det store antal forældre betød, at planerne for borgermødet måtte ændres. De forældre, der var interesseret i specielt besparelserne på børne- og skoleområdet blev samlet i aktivitetshallen efter introduktionen.

Der var lagt op til drøftelser i fem grupper, men da der mødte så mange forældre, fik aftenen et anderledes forløb for børne- og skole-området.

Direktør for børn og kultur, Henning Risager, formand for udvalget, Lone Birkmose Lex, og næstformand Peter H. S. Kristensen, gennemgik spareforslagene i detaljer, og besvarede spørgsmål.

Et andet af de områder, der heller ikke er politisk stemning for, er at droppe svømmeundervisningen.

Der skæres heller ikke i normeringen i børnehaverne.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...