Retspleje

Sparekasse frikender fortsat sig selv

Fondsbørsmeddelelse er i direkte modstrid med dom

- Vi og vores juridiske rådgivere er simpelthen fortsat uenige i den vurdering af beviserne, som retten har anlagt, siger Finn Mathiassen. Foto: Hans Ravn

- Vi og vores juridiske rådgivere er simpelthen fortsat uenige i den vurdering af beviserne, som retten har anlagt, siger Finn Mathiassen. Foto: Hans Ravn

AARS:Selv om Retten i Hjørring har kendt tre tidligere medarbejdere i Sparekassen Himmerland og sparekassen selv skyldig i kursmanipulation af særlig grov beskaffenhed, så fastholder sparekassen, at den og de tidligere medarbejdere intet forkert har gjort.

I en fondsbørsmeddelelse udsendt umiddelbart efter domsafsigelsen meddeler sparekassen, at ”der er ikke noget i dommen, som ændrer Sparekassens vurdering af sagen.”

Sparekassen Himmerland skriver i sin fondsbørsmeddelelse, at ”ebh banks opkøb af aktier i Sparekassen Himmerland til en fast kurs er ikke sket efter aftale med Sparekassen Himmerland, og Sparekassen har ikke haft kendskab til de enkelte handler.”

På kollisionskurs med retten

Med disse bemærkninger bringer sparekassen sig på kollisionskurs med Retten i Hjørring, som har en helt anden opfattelse af tingenes sammenhæng.

Dommerne finder det nemlig bevist, at ”Svend Jørgensen og Finn Strier Poulsen aftalte, at Sparekassen Himmerland og ebh bank hver især skulle købe for 10 millioner kroner aktier hos hinanden, og at fondsafdelingerne ved (en af de dømte tidligere fondsmedarbejdere fra Sparekassen Himmerland, red.) og Henrik Sylvester Larsen (fondschef hos ebh bank, red.) herefter aftalte, at ebh bank løbende skulle byde kurs 600 på Børsen. (Den dømte fondsmedarbejder, red.) og Henrik Sylvester Larsen orienterede løbende henholdsvis Svend Jørgensen og Finn Strier Poulsen om, hvad de foretog sig til effektuering af aftalen om gensidigt aktieopkøb.”

Sparekassen Himmerland har altså en helt anden opfattelse af, hvad der er blevet bevist under retssagen, end domstolen har.

Fastholder afstandtagen

Bestyrelsesformand Finn Hovalt Mathiassen fra Sparekassen Himmerland fastholder, at sparekassen simpelthen er uenig i den dom, som Retten i Hjørring har fældet, som han i fredags karakteriserede som ”helt forkert”.

- Vi og vores juridiske rådgivere er simpelthen fortsat uenige i den vurdering af beviserne, som retten har anlagt, siger han.

Det kan forekomme utraditionelt at tage så håndfast afstand fra en dom fra en domstol, indrømmer han.

- Men på den anden side, så ville det da være mærkeligt, hvis jeg erklærede mig for enig i dommen og lagde afstand til vores tidligere offentliggjorte vurdering, siger Finn Mathiassen.

Overvejer situationen

Selv om Sparekassen Himmerland altså er stærkt utilfreds med fredagens dom, så er der ikke taget nogen formel beslutning om at anke den bøde på fem millioner, som Sparekassen Himmerland er blevet idømt.

- Jeg har givet vores juridiske rådgivere en uge til at udarbejde en indstilling til vores bestyrelse, siger Finn Mathiassen.

Sparekassen afholder ordinær generalforsamling onsdag.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst