Dronninglund

Sparekasse har god økonomi

Overskud på 11,2 mio. kr. i første halvår i Dronninglund Sparekasse

Højer Yde Skaksen: - Ansatte fik psykologhjælp efter røveri.

Højer Yde Skaksen: - Ansatte fik psykologhjælp efter røveri.

DRONNINGLUND:- Dronninglund Sparekasse er velkonsolideret og er klar til at klare de stigende krav, der stilles til pengeinstitutter. Det fortalte formanden, gårdejer Højer Yde Skaksen, på repræsentantskabsmødet.

Han kunne konstatere, at mange pengeinstitutter har problemer med at holde forretningsomfanget. Udlånene er faldende og indtjeningen på såkaldt overskudslikviditet er lig nul.

- Det giver ingen renteindtægter at have pengene stående i Nationalbanken. Nogle gange skal man ligefrem betale for at have pengene stående.

- Det giver pres på indtjeningen med de stadigt store nedskrivninger, betyder det underskud for en del pengeinstitutters vedkommende.

Men Højer Yde Skaksen kunne glæde med, at det ikke gælder Dronninglund Sparekasse, hvor der er et overskud på første halvår på 11,2 mio. kr. før skat.

- Det er vi i bestyrelsen tilfredse med, specielt fordi overskuddet er skabt på basisindtjeningen og ikke på mere eller mindre flygtige kursgevinster.

Højer Yde Skaksen oplyste, at Dronninglund Sparekasse har kunnet holde udlånet status quo, hvor landsgennemsnittet er et fald på syv procent.

- Vore indlån er steget en lille smule, oplyste Højer Yde Skaksen. Han betegnede garantsituationen som rolig.

- Vi har i januar indløst garantbeviser for 7,5 mio. kr. og i juli for yderligere godt 15 mio. kr. Det var det beløb, der lå ansøgninger for. Så vi er nu 100 procent med omkring indløsning af garantbeviser. Det er første gang siden finanskrisen i 2008.

- Det er utroligt rart for os som ledelse og som ansvarlig over for garanterne, at vi nu ikke længer har garanter, som ønsker at få sine penge fri, og som ikke kan få det.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.