Ledelse

Sparekasse presset til at ændre bestyrelsen

Bestyrelsen for Sparekassen Himmerland peger dog ikke på bestemte kandidater

Ved Sparekassen Himmerlands generalforsamling onsdag aften skal der blandt andet være valg til repræsentantskabet.Arkivfoto

Ved Sparekassen Himmerlands generalforsamling onsdag aften skal der blandt andet være valg til repræsentantskabet.Arkivfoto

AARS:Sparekassen Himmerland vil have sin nuværende bestyrelse suppleret med en landmand og på lidt længere sigt med en jurist. Ændringerne er en følge af Finanstilsynets kritiske fokus på kompetencen i bestyrelserne i de danske pengeinstitutter.

Det fortæller bestyrelsesformand Finn Mathiassen forud for dagens ordinære generalforsamling hos Sparekassen Himmerland.

- Vi er selv i en dialog med Finanstilsynet nået frem til, at vi har brug for et bestyrelsesmedlem med en baggrund som landmand, siger han.

Det er repræsentantskabet i Sparekassen Himmerland, der udpeger sparekassens bestyrelse og generalforsamlingen, der vælger medlemmerne af repræsentantskabet.

Der er dog ikke tale om - som det hedder i onsdagens NORDJYSKE Stiftstidende - at bestyrelsen foreslår en bestemt navngivet landmand til repræsentantskabet på dagens generalforsamling.

- Der er tale om en misforståelse fra avisens side. Jeg har ikke nævnt navne overhovedet, siger Finn Mathiasen.

Tilsyn har flere ønsker

Finanstilsynet ønsker ifølge Finn Mathiassen også en jurist indvalgt i sparekassens bestyrelse.

Men det bliver nok ikke i denne omgang.

- Skal bestyrelsen udvides yderligere, så kræver det en vedtægtsændring, og den håber vi, at vi kan vente et år med, siger han.

Skulle Finanstilsynet kræve, at den yderligere udvidelse af bestyrelsen bliver gennemført allerede i år, så bliver det nødvendigt at indkalde en ekstraordinær generalforsamling senere på året, fortæller Finn Mathiassen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst